Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

από παλαιότερη κινητοποίηση, (πηγή:902.gr)
Σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2014, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β' & Μάρνη) καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Να είμαστε όλες/όλοι εκεί!  Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

'ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 26/2

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας την Τετάρτη 26/2 6:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας Γ' Σεπτεμβρίου 48Β'

Τα 2 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζόμενων σε μια σειρά επιχειρήσεις. Επιδιώξαμε οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας. Ιδρύσαμε σωματειακές επιτροπές ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις να οργανώνουν μαζί με το σωματείο καλύτερα τον αγώνα τους, να βάζουν εμπόδια και να προλαμβάνουν τις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών όπως για παράδειγμα απολύσεις, αλλαγές όρων σύμβασης, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως : Icap, G4S, Express Publishing, Kosmocar, Opinion, Απολυμαντική, Γενική Ανακύκλωση, Στερεά Απόβλητα, Ερυθρός Σταυρός κ.α. το σωματείο μπήκε μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου 26 Φεβρουαρίου έρχεται να κάνει τον απολογισμό της δράσης του σωματείου αυτά τα δύο χρόνια. Να θέσει τους στόχους του επόμενου διαστήματος για το πως θα οργανωθεί καλύτερα η δουλειά του σωματείου, πως θα παρεμβαίνει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς βάζοντας εμπόδια στους εργοδότες. Οπότε η αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων από περισσότερες εταιρείες θα ανοίξει περισσότερο και την παρέμβαση του σε νέους εργασιακούς χώρους. Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση πέρα από την παρουσία του κάθε συναδέλφου ουσιαστική κρίνεται και η συμβολή του στις αποφάσεις και στα συμπεράσματα για τις μάχες που δώσαμε, στις ελλείψεις που πρέπει να καλύψει το διοικητικό συμβούλιο μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που έρχονται.

Ιδιαίτερα για τους νεους εργαζόμενους που οργανώθηκαν πρόσφατα στο σωματείο η συνέλευση θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύτιμης πείρας, θα αντλήσουν παραδείγματα μέσα από τη συζήτηση, από τα συμπεράσματα των αγώνων που δώσαμε σε μια σειρά διαφορετικές επιχειρήσεις. Για αυτούς τους λόγους η εκλογοαπολογιστική θεωρείται από τις κορυφαίες συλλογικές διαδικασίες της ζωής του σωματείου.

Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση δεν έρχεται απλά να επικυρώσει τα διαδικαστικά μπροστά στη μάχη των αρχαιρεσιών του σωματείου. Σίγουρα και είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό για ένα σωματείο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή των εκλογών ή για παράδειγμα να συζητηθεί και να εγκριθεί ο οικονομικός απολογισμός του σωματείου για το 2012 και 2013. Δεν είναι όμως μόνο αυτά! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές του Μάρτη του σωματείου θα αποτελέσει μια απάντηση στους εργοδότες του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων θα στείλει μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δε είναι καθένας για την "πάρτη του", αλλά αντίθετα συσπειρώνονται στο σωματείο που δεν τα "δίπλωσε", δεν τα "βρήκε" ποτέ με την εργοδοσία γιατί ανήκει στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Στην ενιαία επίθεση λοιπόν των εργοδοτών χρειάζεται οργάνωση, μαζική δράση όλων των συναδέλφων. Η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται πως θα ρθει δεν αφορά τους εργαζόμενους που οι μισθοί τους έχουν τσακιστεί. Προσπαθούν και πάλι να επαναφέρουν το επιχείρημα ότι όταν οι επιχειρήσεις έχουν υψηλά κέρδη και οι εργαζόμενοι κερδίζουν, γεγονός που και η πείρα πλεόν αυτό το καταρρίπτει. Εταιρείες του κλάδου με υψηλά κέρδη όπως η Icap και η G4S μείωσαν 2 φορές τους μισθούς των εργαζόμενων σε αυτές, άλλαξαν οι όροι των συμβάσεων, αυξήθηκαν οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι και οι απολύσεις σε αυτές.

Χρειάζεται να διεκδικήσουμε με βασικό κριτήριο τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες μας ενάντια στη λογική του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού που πρεσβεύουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αυτ.Παρέμβασης(ΣΥΡΙΖΑ), της ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ), της ΔΑΚΕ(ΝΔ) που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ. Οι δυνάμεις αυτές έχουν υπογράψει με τους εργοδότες συμβάσεις με μειώσεις μισθών στο εμπόριο, σαμποτάρουν τις αγωνιστικές διεργασίες, έχουν συναινέσει στην απελευθέρωση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων(ωρομίσθιο, μερική απασχόληση). Η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων που στηρίζουν το Π.Α.ΜΕ. στις εκλογές του σωματείου θα βοηθήσουν και στην αλλαγή των συσχετισμών τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στο συνδικαλιστικό κίνημα της Αθήνας.

Το επόμενο διάστημα θα δωθεί ακόμα πιο ισχυρή μάχη από το σωματείο σε κοινή δράση μέ τα υπόλοιπα για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης της παροχής υπηρεσιών προκειμένου οι εργοδότες να μην εκβιάζουν τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.  Στόχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του σωματείου μας είναι η επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είναι σημαντικό λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες το σωματείο να βγει πιο ενισχυμένο από τη μάχη των εκλογών του. Καλούμε κάθε ιδιωτικό υπάλληλο είτε εργαζόμενο, είτε άνεργο να συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Να ενισχύσει την δράση του σωματείου του όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά συνολικά την ζωή του. Για το δικαίωμα στην στέγαση, στην μόρφωση, στην προστασία της υγείας, στην ανακούφιση των ανέργων, στα δικαιώματα των νέων.

Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου 26 Φεβρουαρίου 6:00 μ.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ'

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

8 ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ 
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις άνεργες γυναίκες, στις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες για νέους αγώνες. Απευθύνουν κάλεσμα στη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ σε όλη τη χώρα.

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.

Καμία να μη συμφιλιωθεί με το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσει τις ανάγκες της στα ελάχιστα, να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, ή χωρίς αυτά αν είναι κάτω των 30 χρονών, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχει δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά της, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά της, την οικογένειά της, την ίδια,  να μην έχει δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας, ανεξάρτητα αν είναι μισθωτή, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα ή άνεργη.

Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.

Είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της εργατιάς, της αγροτιάς, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, για τις νέες να αντλήσουν δύναμη από την πείρα των αγώνων του παρελθόντος και να πρωτοστατήσουν στις σημερινές εξελίξεις. Να ενισχύσουν με τη δράση τους την Κοινωνική Συμμαχία, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, που αγκαλιάζει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και γυναίκες. Η Κοινωνική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, για να σπάσουν τα δεσμά με την ΕΕ, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή. Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ 
το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ ΚΑΙ η ΟΓΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Πηγή: ΠΑΜΕ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

φωτο από την κινητοποίηση 17/2/2014 στον ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης

ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης, 17/2/2014, photo: 902.gr
Η  Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού, το ΠΑΜΕ και φορείς της Αργυρούπολης διαμαρτυρήθηκαν αγωνιστικά για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στην Αργυρούπολη την Δευτέρα 17 Φλεβάρη 2014.  Για περισσότερες πληροφορίες δες 902.gr Ο αγώνας συνεχίζεται!    Όλοι και Όλες απόψε στο συλλαλητήριο που καλεί  για την Υγεία το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 18.00 μμ.  

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΙ/ΕΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Φλεβάρη στις 8.00 π.μ. στον ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

από παλαιότερη κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας
Η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού καλεί σε συγκέντρωση την Δευτέρα 17 Φλεβάρη στις 8.00 π.μ. έξω από το Υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λεωφ. Κύπρου) για να διαδηλώσουμε αγωνιστικά ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μετάβαση των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες.  Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την υποβάθμιση των παροχών υγείας και για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.