Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ: 4 Φλεβάρη! Όλες/Όλοι στη Γενική Απεργία! Όλες/Όλοι στο Δρόμο του Αγώνα!

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 4 Φλεβάρη απευθύνει το ΠΑΜΕ.  Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.  Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Για τις προσυγκεντρώσεις δες εδώ. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

'Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε στη Βουλή!

Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - μονοπωλίων!

Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Σύσκεψη Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης για το Ασφαλιστικό

φωτό αρχείου
Η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση το Σάββατο  30  Γενάρη, στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27), ώρα  18.00 μ.μ.για να συζητηθεί και αποφασιστεί η εργατική-λαϊκή απάντηση στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων από το νέο ασφαλιστικό -λαιμητόμο.
Να είμαστε όλες/όλοι εκεί για να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να αποφασίσουμε για την ΖΩΗ μας!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, 23/1 και 26/1:'Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!'

«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!» τονίζει το ΠΑΜΕ και διοργανώνει συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το Σάββατο 23 Γενάρη. Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωϊ.

Παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη, επισημαίνοντας: «Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η Ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!».

Για την Αθήνα οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις πλατείες Βάθης, Κάνιγγος, Εθνικής Αντίστασης, Καραϊσκάκη και στο Μοναστηράκι. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) (Πηγή: 902.gr)

Τέλος, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο Παναττικό  συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, την ώρα που θα πραγματοποιείται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 8 Γενάρη


'Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Παράλληλα καλεί όλα τα Σωματεία των Συνταξιούχων να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της (γιατί περί αυτού πρόκειται) για την Κοινωνική Ασφάλιση που περιέχει ακριβώς τα αναμενόμενα: Σφαγιασμός παλαιών και νέων συνταξιούχων, νέα μείωση των επικουρικών, επαναπροσδιορισμός όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων προεξοφλώντας νέες μειώσεις (στο τέλος θα χάσουμε τον αριθμό των μειώσεων) με τη μέθοδο της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης, την κατάργηση και με νόμο της 13ης - 14ης σύνταξης (τελειωτικό θάψιμο), κατάργηση του ΕΚΑΣ σε δυο χρόνια (κι όποιος αντέχει), ενοποίηση των κύριων Ταμείων με προοπτική εξίσωσης των συντάξεων προς τα κάτω και ο κατάλογος των αντιλαϊκών - αντισυνταξιουχικών μέτρων δεν έχει τέλος.