Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ: Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 26/4, στις 7μμ. ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία καλεί  σε συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 το βράδυ στο Σύνταγμα.  Ακολουθεί η ανακοίνωση:  

«Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, ελευθεροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Όλοι στη μάχη της απεργίας! Η καλύτερη τιμή στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 είναι η επιτυχία της. Στήνουμε εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Έρχεται βαρύ πλήγμα στο Ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται "υψηλοί" προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα!

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πορεία Πάτρα-Αθήνα Ενάντια στην Ανεργία:Συλλαλητήριο 10 Απρίλη, 6.μμ στο Σύνταγμα

'Με μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. θα υποδεχτούν Ομοσπονδίες, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων και άλλοι φορείς την πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, για μέτρα προστασίας των ανέργων και δουλειά με δικαιώματα.  (Δείτε εδώ ΣΠΟΤ του δήμου Πάτρας για τη μεγάλη πορεία αγώνα και το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα)

Στόχος είναι να αναδειχτεί το ζήτημα της ανεργίας και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για την προστασία των ανέργων, αλλά και να αποτελέσει το συλλαλητήριο ένα αποφασιστικό βήμα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε και αποφασίζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο.

Ήδη τη συμμετοχή τους έχουν εκφράσει δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, σύλλογοι και φορείς, απαιτώντας μέτρα καθώς το πρόβλημα της ανεργίας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τσακίζει τη ζωή όλου του λαού. (Αναλυτικά για τη συμμετοχή εργαζομένων από την Αττική στην πορεία για την ανεργία διαβάστε ΕΔΩ)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Διαδραστικός Χάρτης της Πορείας κατά της Ανεργίας από Πάτρα-Αθήνα

Πάτρα-Αθήνα, πορεία κατά της ανεργίας, 5/4/2016, Πηγή: 902.gr
Για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της πορείας κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απρίλη δείτε τον διαδραστικό χάρτη εδώ . Στο διαδραστικό χάρτη αποτυπώνεται το σημείο όπου βρίσκεται η μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία και σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε μέσω τακτικών ανανεώσεων τη ροή της πορείας. Πατώντας πάνω στα κόκκινα σημεία, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, αλλά και άλλες πληροφορίες από το συγκεκριμένο σημείο.