Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ΖΕΙ! Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις 28 Ιούλη

'Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό «παρών» στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου την Πέμπτη 28 Ιούλη, στις 19.30, στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Άννης και Ιερά Οδός), απευθύνει το ΠΑΜΕ.  
Για εκτεταμένο σχόλιο/ρεπορτάζ για την ηρωϊδα Σωτηρία Βασιλακοπούλου που έφυγε αγωνιζόμενη,  δες ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:

«Πριν από 36 χρόνια, στις 28 Ιούλη του 1980, η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δίνει εντολή σε έναν από τους οδηγούς της με το λεωφορείο να πέσει πάνω στους νεολαίους της ΚΝΕ που βρίσκονται στην πύλη και μοιράζουν ανακοινώσεις, δολοφονώντας τη νεαρή Σωτηρία.

Η θυσία της Σωτηρίας μάς θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης.

Θερινό Σινεμά από την Λαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

και η ΑΝΕΡΓΙΑ καλά κρατεί!

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία ανεργίας για τον μήνα Ιούνη 2016, ανεργίας που πλήττει  όλη την Ελλάδα. Αναδημοσιεύουμε παρακάτω ρεπορτάζ για την ζοφερή κατάσταση.

'Στους 950.025 ανήλθαν αθροιστικά, (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία), οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, για τον μήνα Ιούνη, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού.

Βέβαια ο αριθμός των ανέργων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, καθώς μιλάμε για την εγγεγραμμένη και όχι την πραγματική ανεργία, αφού στις σχετικές λίστες δεν καταγράφονται οι εργαζόμενοι με τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ.