Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων 6/2/2013

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων καλεί όλες και όλους  στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τετάρτη  6/2/2013 και ώρα 6.30μμ, 2ος όροφος, Ε.Κ.Α., οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48Β΄, Αθήνα.   Είναι σημαντικό να είμαστε όλες και όλοι εκεί  για να αποφασίσουμε για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και την ζωή μας!
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου

1 ΦΕΒ 2013

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι
Το μέλλον της εργατικής τάξης δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν είναι μονόδρομος η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και η υποταγή για να σωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και να διασωθεί το καπιταλιστικό σύστημα. 

Πετάμε στα άχρηστα την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινος ο καπιταλισμός, ότι αν μεγαλώσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας, θα γλιτώσουν οι εργαζόμενοι από τον εφιάλτη της ανεργία, το χτύπημα των δικαιωμάτων του.
Μόνο με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που θα βάζει επί τάπητος την αναγκαιότητα μιας άλλης οργάνωσης της οικονομίας, που στο κέντρο της θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Να είμαστε έτοιμοι σε θέσεις μάχης!
Μπορούμε να αποκρούσουμε οργανωμένα τη φτώχεια και την εξαθλίωση!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ πρακτικά για τον κάθε εργαζόμενο θα σημαίνει δουλειά χωρίς ωράριο, εργασιακές σχέσεις, χωρίς σταθερό μισθό αφού αυτός θα καθορίζεται από της κάθε φορά ανάγκες των εργοδοτών από την κυβέρνηση,  νομιμοποιεί δηλαδή στην ουσία τις αξιώσεις της εργοδοσίας.
Θέλουν να μάθουν τους εργαζόμενους να ζουν με όλο και λιγότερα δικαιώματα, χωρίς ΕΓΣΣΕ δεν θα υπάρξουν κλαδικές συμβάσεις αφού ο κατώτερος μισθός και μεροκάματο αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Δεν νομιμοποιεί μόνο τις μειώσεις μισθών, ανοίγει τον δρόμο στην ατομική διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι οδυνηρές. Δεν θα έχουμε μόνο την άμεση και απευθείας μείωση του μισθού και του ημερομισθίου.
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμα ποιο μαζικές απολύσεις εργαζόμενων και μάλιστα εργαζόμενων με προϋπηρεσία, με δικαιώματα αφού το κόστος της απόλυσης για τους εργοδότες θα μειωθεί ακόμα ποιο πολύ από ότι έχει μειωθεί με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και στόχος τους είναι να ξεμπερδέψουν με τους παλιούς εργαζόμενους ,με τους εργαζόμενους με δικαιώματα.
Η αντίσταση σε αυτήν την επιδίωξη της κατάργησης του βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, η παρεμπόδιση της, η ματαίωση της, η υπογραφή συμβάσεων που στην παρούσα φάση να δυσκολεύουν τις επιδιώξεις των δυνάμεων του κεφαλαίου πρέπει να γίνουν στοιχείο της ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, να σημάνει συναγερμός και να αποτελέσει αφετηρία αντεπίθεσης.
Η πρόταση του Π.Α.ΜΕ για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με τα αιτήματα και τους όρους που καθορίζει αποτελεί μια ολοκληρωμένη απάντηση που αν υιοθετηθεί από τους εργαζόμενους θα βάλει φρένο στην αντεργατική επίθεση, θα δυσκολέψει κυβέρνηση, ΕΕ, εργοδοσία.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία 20 Φλεβάρη, που πρότεινε το Π.Α.ΜΕ στη ΓΣΕΕ.

Η απεργία στις 30 Δεκέμβρη του κλάδου για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας έδειξε ότι χρειάζεται επιμονή, ετοιμότητα και συντονισμό των σωματείων του εμπορίου και των υπηρεσιών σε κατεύθυνση ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου και ταυτόχρονα συμμαχία με τους αυταπασχολούμενους.
Ανέδειξε και το ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΑΚΕ) που από τη μία υπογράφει μειώσεις μισθών και από την άλλη παζαρεύει με τους εργοδότες πόσες Κυριακές θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά τόσο στη Γενική Συνέλευση του σωματείου όσο και στην απεργία το Φλεβάρη.
Ταυτόχρονα να οργανωθούν συσκέψεις και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, πέρα από τις εξορμήσεις και τις περιοδείες του σωματείου, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις, να συζητηθεί η προτασή μας για την ΕΓΣΣΕ.

Η οργάνωση του κάθε συνάδελφου από κάθε επιχείρηση στο σωματείο και η αντίσταση στους τόπους δουλειάς μπορεί να φρενάρει τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών,την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2  6:30μμ  2ος ΟΡΟΦΟΣ  Ε.Κ.Α

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή:http://idiotikoi-athinas.blogspot.gr/2013/02/62-202.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.