Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Ασκληπιείο» Βούλας: Παρέμβαση Επιτροπών Αγώνα στα Νότια 5/7/2013

Οι Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας και άλλες από τα Νότια προάστια πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση την Παρασκευή 5 Ιούλη, 2013 στο νοσοκομείο 'Ασκληπιείο' Βούλας του οποίου η Παιδιατρική Κλινική  από την 1/7/2013 αποσύρθηκε από τη Γενική Εφημερία του νοσοκομείου, εξαιρουμένων του Σαββάτου, 6/7/2013, και της Κυριακής, 14/7/013 και η οποία κινδυνεύει με λουκέτο λόγω έλλειψης γιατρών. 
Μοιράστηκαν ανακοινώσεις σε εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς (δες παρακάτω) και έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος παραδέχθηκε την κατάσταση και προσπάθησε να καθησυχάσει σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο και τους κινδύνους που ενέχει για την περίθαλψη αυτών που την έχουν ανάγκη. Δεν κατορθώθηκε όμως να αποκρυφτεί το γεγονός ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, δηλ. δεν υπάρξει έστω και αποσπασμένος παιδίατρος στην Κλινική αυτή θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο με ζοφερές συνέπειες, ιδίως για την λαϊκή οικογένεια που πλήττεται πολλαπλώς από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι όλες εξελίξεις και στον χώρο της Υγείας δείχνουν ότι είναι πλέον μονόδρομος η απόρριψη της πολιτικής που βάζει υποθήκη την υγεία του λαού μας στην πλουτοκρατία. Η μόνη απάντηση στα σχέδια τους είναι ο αγώνας μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ για την ανατροπή της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας που περνά μέσα και από την ιδιωτικοποίηση.
ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ για 
ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε εδώ την Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα:

Δείτε φωτό απο την παράσταση διαμαρτυρίας στο Ασκληπιείο Βούλας (5/7/2013):
Ασκληπιείο Βούλας, 5/7/2013, οι Επιτροπές Αγώνα στην κεντρική πύλη

Ασκληπιείο Βούλας, 5/7/2013, οι Επιτροπές Αγώνα ενημερώνουν

Ασκληπιείο Βούλας, Επιτροπές Αγώνα 5/7/2013, Εξωτερικά Ιατρεία ενημέρωση ασθενών/νοσηλευτικού προσωπικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.