Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σύσκεψη με θέμα 'Προστασία και Οργάνωση των Ανέργων'

Η Επιτροπή Ανέργων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας με την συμμετοχή και της Επιτροπής Αγώνα μέσω ΜΚΟ καλεί την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 6.30μμ, στα γραφεία του Συνδέσμου, οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος, σε πλατειά σύσκεψη ανέργων με θέμα 'Προστασία και Οργάνωση των Ανέργων'.  Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα.

από παλαιότερη κινητοποίηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και της Επιτροπής Ανέργων 
'Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ανέργων: «Οι άνεργοι δεν έχουν να πληρώσουν και ΔΕΝ θα πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης! Δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση! Οι μόνοι υπεύθυνοι για τα δεινά μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Όπως αυτοί όμως μας επιτίθενται, έτσι κι εμείς πρέπει να απαντήσουμε! Οργανωμένα και συλλογικά μαζί με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές στην κάθε γειτονιά. Είναι χρέος και υπόθεση όλων μας να παλέψουμε για την ίδια μας τη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό. Δεν μπορούμε άλλο να μένουμε θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Λαός και νεολαία να μην τους αφήσουμε άλλο να μας γονατίσουν! Να πληρώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ! Καλούμε κάθε νέο/α άνεργο/η στη σύσκεψή μας στο σωματείο να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να παλέψουμε μαζί για:
επιδόματα ανεργίας και όχι πείνας
πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη
δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλα τα ΜΜΜ
διαγραφή των χρεών
κρατική μέριμνα για διανομή τροφίμων και ό,τι άλλο απαντά στις άμεσες ανάγκες μας».

Στο κάλεσμά της και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων μέσω ΜΚΟ στον Τομέα του Πολιτισμού σημειώνει:
«Η πλούσια πείρα που έχουμε αποκομίσει από τη δουλειά μας μέχρι τώρα σαν Επιτροπή Αγώνα πρέπει να μείνει παρακαταθήκη για όλους τους συναδέλφους και αυτούς που θα εργασθούν στα επόμενα 7μηνα.
Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι κοινά και έχουμε την εμπειρία να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Κανένας μόνος του απέναντι στην απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία και τους όρους εργασίας που θυμίζουν κάτεργο. Πρόσφατα δώσαμε τη μάχη της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Μέσα από την απεργία δηλώσαμε τρανταχτά την αντίθεσή μας στην κυρίαρχη πολιτική και τη βαρβαρότητα την οποία μας έχουν επιβάλει, μέσα και από τα προγράμματα μέσω ΜΚΟ. Δηλώσαμε ότι θα παλέψουμε να μη μείνει κανένας συνάδελφος απλήρωτος και ανασφάλιστος. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς δουλεμπόρους και διαμεσολαβητές, με αξιοπρεπή μισθό μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όχι με ηλικιακά όρια. Μέσα και από αυτή τη μάχη καταλάβαμε ότι μόνο όλοι μαζί, μαζικά και οργανωμένα στο πλάι του Σωματείου μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, κόντρα στον ατομισμό και τη μοιρολατρία. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της απληρωσιάς, της ανασφάλιστης εργασίας και της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά! Συζητάμε, συντονίζουμε τη δράση μας, εμπλουτίζουμε το πλαίσιο πάλης της Επιτροπής με βάση και νέα δεδομένα από τους χώρους δουλειάς μας. Μαζικοποιούμε την Επιτροπή Αγώνα με νέους συναδέλφους».' Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.