Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

'Η Ψυχή μου δεν είναι το ΑΦΜ μου', Μεγαλειώδες το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ

'Μου φόρτωσες χιλιάδες αριθμούς μπας και ξεχάσω τελικά ποιος είμαι, ε;
'Ε λοιπόν εγώ σου λέω πως δεν είμαι ο άνεργος νούμερο 1. 287.369,  1. 287.370
Είμαι ζωντανός, αναπνέω και θέλω να ζήσω!Είμαι ζωντανός, αναπνέω και θέλω να ζήσω!
Η Ψυχή μου δεν είναι το ΑΦΜ μου!'
Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Π.Α.ΜΕ, Αθήνα, 1η Νοέμβρη 2014, φωτό 902.gr
Βροντερά ακούστηκε η δική μας φωνή στο μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. 'Ηταν μόνο η αρχή για να συνεχίσουμε αγωνιστικά τις δίκαιες διεκδικήσεις μας σε όλους τους τομείς από την ανεργία, την απληρωσιά, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, την υγεία, την παιδεία μέχρις ότου να μην ζούμε μια ζωή με ψίχουλα αλλά μια ζωή που ταιριάζει στον ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την επιτυχία και τα μηνύματα που έστειλε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη 2014.:


«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα.

Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του σημερινού Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα "Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα", ένωσε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.

προσυγκέντρωση  Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πλ. Κάνιγγγος, 1/11/2014, φωτό 902.gr
Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απόφαση συμμετοχής, μετέφεραν το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ιδιαίτερα αυτούς που ταξίδεψαν από μακριά, από τα νησιά, από την Κρήτη, από τον Έβρο. Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες ανέργων που συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ και δεν αποπροσανατολίστηκαν από την προπαγάνδα του νέου και παλιού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και άλλων δυνάμεων περί "κομματικού συλλαλητηρίου" και συνέβαλαν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους στη σημερινή μεγάλη-λαϊκή συγκέντρωση.


προσυγκέντρωση Συνδικάτου Οικοδόμων, πλ. Κάνιγγος, 1/11/2014, φωτό 902.gr
Το σημερινό μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο είναι λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους,ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.


προσυγκέντρωση 'Ευαγγελισμός', 1/11/2014, φωτό 902.gr
Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου.
Στύλοι Ολυμπίου Διός, Λαϊκή Επιτροπή Νότιου Τομέα Αττικής, Επισιτισμός-Τουρισμός, ΟΤΑ, φωτό 902.gr

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!» (Πηγή:Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ, 902.gr)

Δείτε την συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ και εκτενές ρεπορτάζ, (video, φωτο), στο 902.gr  και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο Π.Α.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.