Σάββατο 23 Μαΐου 2015

'Ασκληπιείο Βούλας': παράσταση διαμαρτυρίας, 25 Μάη

φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 25 Μάη στη 1 μ.μ., για την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο «Ασκληπιείο Βούλας», λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

«Δεν πάει άλλο, το τελευταίο διάστημα με κατεύθυνση της διοίκησης και του Υπουργείου είχαν περιοριστεί κατά πολύ τα χειρουργεία στα χρόνια ορθοπεδικά περιστατικά, λόγω των ελλείψεων σε υλικά. Τελευταία, με κατεύθυνση της διοίκησης, σταμάτησαν τα χειρουργεία χρόνιων ορθοπεδικών περιστατικών γιατί δεν υπάρχουν καθόλου υλικά λόγω της υποχρηματοδότησης.

Το Ασκληπιείο της Βούλας παλιό τραυματιολογικό νοσοκομείο, είναι το μοναδικό, σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Η πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης, συρρίκνωσης των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και δημόσιων υπηρεσιών Υγείας έχει φέρει τα πράγματα στο απροχώρητο, με στόχο να μεταφερθούν κονδύλια από την Υγεία για την ισχυροποίηση της επιχειρηματικής δράσης και εξυπηρέτηση των δανειστών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους επιχειρηματίες της Υγείας.

Από 700 κρεβάτια που είχε το νοσοκομείο πριν 10 χρόνια έχουν μείνει στα χαρτιά 400 και στην πράξη λειτουργούν τα 280. Ενώ στο παραλιακό μέτωπο του Πειραιά, τα τεράστια κενά που σκόπιμα έχουν δημιουργηθεί από τις κυβερνήσεις, έρχονται να καλύψουν δύο μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες, το "ΜETROPOLITAN" και το "ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" στο Παλαιό Φάληρο και πολλές άλλες μονάδες υγείας μεσαίου επιπέδου, οφθαλμολογικά κέντρα, διαγνωστικά και ιδιωτικές κλινικές.


Συγκεκριμένα:

- Τα νοσηλευτικά τμήματα με 30 και 40 ασθενείς, βαριά περιστατικά που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, έχουν μια νοσηλεύτρια στη βάρδια, με τραγικές επιπτώσεις στους ασθενείς αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους.
- Έλλειψη ιματισμού και αναλώσιμων υλικών πχ. ακτ. Φιλμ και κυρίως νοσηλευτικού υλικού και υλικού καθαριότητας, το οποίο αναγκάζονται να αγοράζουν όσοι από τους ασθενείς και συνοδούς -βέβαια- έχουν ακόμη τη δυνατότητα.
- Εξετάσεις εργαστηρίων δίνονται εκτός νοσοκομείου, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
- Το παιδιατρικό έχει μείνει με δύο γιατρούς, ένα μόνιμο και έναν επικουρικό, ενώ τα περισσότερα παιδιά παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα τουλάχιστον ψυχική οδύνη και ταλαιπωρία για τους γονείς και τα παιδιά.
- Η ψυχιατρική κλινική έμεινε με δυο γιατρούς για να καλύψουν περιοχή ενός εκατομμυρίου κάτοικων, χωρίς δυνατότητα νοσηλείας.
- Το παιδοψυχιατρικο, που είναι από μεταφορά μετά το κλείσιμο του "ΝΤΑΟΥ", δεν έχει κρεβάτια, στριμώχνεται η λειτουργία του σε ελάχιστους χώρους, αδυνατώντας να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.
- Οφθαλμολογικό, Οδοντιατρικό, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης τμήμα εκτός εφημερίων.
- Ελλείψεις σε κρίσιμες κλινικές για Γενικό Νοσοκομείο, όπως Νευρολογική, Πνευμονολογική, Θωρακοχειρουργικη.
- Ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως Μαγνητικό Τομογράφο και σοβαρά προβλήματα στον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό από ανεπαρκή συντήρηση.
- Απλήρωτες εφημερίες των ιατρών απλήρωτες αργίες και νυχτερινά του προσωπικού εδώ και μήνες.

Για όλα αυτά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου τους εργαζόμενους, οργανώσεις και φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Σύλλογο Γυναικών, Αυτοαπασχολούμενους, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων κλπ.) του λαϊκού κινήματος της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει το νοσοκομείο.

Απαιτούμε:

- Κατεπείγουσα γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες.
- Να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και γιατρών όλων των ειδικοτήτων για να αναπτυχθεί το νοσοκομείο με βάση τις ανάγκες προστασίας της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Για να μπορέσουν να εφημερεύουν κανονικά όλες οι κλινικές και για να μην κλείσει κανένα τμήμα μιας και είναι το μοναδικό νοσοκομείο σε μια τεράστια περιοχή.
- Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου, επικουρικού, συμβασιούχου, voucher και να μονιμοποιηθούν όλοι και οι εργαζόμενοι των εργολαβικών συνεργείων που απασχολούνται μέσα στο νοσοκομείο.
- Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία για εξετάσεις, επεμβάσεις και νοσηλεία, ανεξάρτητα με το αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ». (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.