Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Διαδήλωση 23 Ιούνη

'Στην Αθήνα θα διαδηλώσουν συνταξιούχοι απ' όλη τη χώρα την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και να καταθέσουν τα δίκαια και επείγοντα αιτήματά τους.

Την πρωτοβουλία για την πανελλαδική συγκέντρωση πήραν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Για την προετοιμασία της κινητοποίησης έχουν γίνει περιφερειακές συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ έχουν παρθεί δεκάδες αποφάσεις από τα κατά τόπους σωματεία και τους συλλόγους.

Βασικά αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τρεις προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί, στις 5.15 μ.μ., για την πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια:


Στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν οι συνταξιούχοι από Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Κρήτη.

Στο Σύνταγμα οι συνταξιούχοι από Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττό, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριο, Λαύριο, Λούτσα, οι συνταξιουχικές ενώσεις και σωματεία από ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Δημόσιο, Επισιτισμό, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΤΑΕ και το Σωματείο Εφημεριδοπωλών.

Στην πλατεία Κάνιγγος δίνουν ραντεβού οι συνταξιούχοι από Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Αιγάλεω, Α. Λιόσια, Ιλιον, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Πειραιά, Νίκαια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Ν. Πέραμο, ΝΑΤ και ΟΣΕ.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση και ανακοινώνει ότι τα πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. μπροστά από το Αγαλμα Βενιζέλου. Δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 2310.237.694 - 693.4349.568 - 694.0260.249 και 694.7925.698.

Στην Αχαΐα οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στις 12 μ., στο ΕΚ Πάτρας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Πάτρα για την πανελλαδική συγκέντρωση γίνονται στα τηλέφωνα: 2610.223373 (πρωινές ώρες) και 697.9795.771'. (Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.