Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ: Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

'Σε κοινή τους ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ σημειώνουν: «Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.
Το τωρινό κούρεμα μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο, ν' αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα. Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την Κοινωνική Συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούμε τα Εργατικά Σωματεία, τους Συλλόγους Σπουδαστών, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους Συλλόγους, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση επιτροπές αλληλεγγύης παντού! Σε δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση - δράση και λειτουργία τους, είναι το σύνθημα "Κανένας μόνος του".
Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!
Γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις, δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας, καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!
Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών».' (Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.