Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ψήφισμα Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης για ΕΠΑΛ



Ηλιούπολη Οκτώβρης 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα Σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουμε στη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, εκφράζουμε την  αντίθεσή μας στο κλείσιμο τμημάτων στο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η νέα σχολική χρονιά δυστυχώς δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Αρ. Πρωτ. φ12/159571/Δ4/28-09-2016), επιβάλλεται «τσεκούρι» στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ.

Στην Ηλιούπολη κλείσουν 3 τμήματα ειδικότητας στο ΕΠΑΛ και δεκάδες σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των μαθητών και ενάντια στους εκπαιδευτικούς, καθώς τα παιδιά θα αναγκαστούν να μην ακολουθήσουν την ειδικότητα που επέλεξαν αλλά και χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών, εξαφανίζοντας έτσι τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας πλαστά πλεονάσματα εκπαιδευτικών.

Το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, έρχεται σαν συνέχεια των υπόλοιπων μέτρων που περικόπτουν το μορφωτικό δικαίωμα, στις πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων, στις αλλαγές και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σαν Λαϊκή Επιτροπή στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των καθηγητών, του ΕΠΑΛ και συντασσόμαστε μαζί στον αγώνα ενάντια σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την με οποιοδήποτε τρόπο μεταφορά μαθητών από τον ένα τομέα στον άλλο, σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία των μαθητών για τους τομείς που επέλεξαν.

Ζητάμε την άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων, κάλυψη όλων των ελλείψεων και των χαμένων διδακτικών ωρών.

Καλούμε την Ένωση Γονέων Ηλιούπολης – τους Συλλόγους Γονέων, όλους του μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης μας, να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα και του αιτήματος των μαθητών «Παιδεία για όλους – Κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ κλειστό.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Νότιων Περιοχών) -  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ (Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού) - Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) - Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης – Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης – Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στο Φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.