Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση Συνδικάτων & Μαζικών φορέων της Αττικής στην Ελευσίνα

'Συγκέντρωση  στην Ελευσίνα ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα στη Δυτική Αττική διοργανώνουν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής σήμερα Κυριακή 17 Δεκέμβρη.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (στο ύψος της πλατείας Ηρώων). Η προσυγκέντρωση για τα Συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αθήνας και του Πειραιά έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. στην «Ελαιουργική».

Πούλμαν θα αναχωρήσουν  από τα Νότια ως εξής:
  • Αργυρούπολη: από Δημαρχείο, στις 4.30 μ.μ.
  • Ελληνικό: από πλατεία Σουρμένων, στις 4.15 μ.μ.
  • Άλιμος: από Δωδεκανήσου 96, στις 4.45 μ.μ
  • Γλυφάδα: από πλατεία Αγίου Τρύφωνα, στις 4.00 μ.μ.
  • Καλλιθέα: από πλατεία Δαβάκη, στις 4.00 μ.μ.
  • Ταύρος: από πρώην Δημαρχείο Ταύρου, στις 4.15 μ.μ.
  • Μπραχάμι: από πλατεία ΙΚΑ, στις 4.30 μ.μ.
Τα Συνδικάτα και οι φορείς που διοργανώνουν την συγκέντρωση στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Το θράσος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ δεν έχει όριο.


Αφού με τις πολιτικές τους άφησαν περιουσίες να πνιγούν στη λάσπη και δολοφόνησαν 24 ανθρώπους, τώρα γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος παίζοντάς το σωτήρες, η μεν κυβέρνηση για να διοργανώσει φιέστες με το "αναπτυξιακό συνέδριο" που έχει εξαγγείλει για τις 16 και 17 Δεκέμβρη, η δε ΝΔ για να τάξει αντιπλημμυρικά έργα.

Ο πραγματικός λόγος του συνεδρίου αυτού δεν είναι η ενίσχυση των εργαζομένων που πλήγηκαν από τις καταστροφές, αλλά η ενίσχυση της περιοχής του Θριασίου ως διαμετακομιστικού και βιομηχανικού κέντρου. Να συζητήσουν δηλαδή πώς θα ενισχυθεί η πολιτική αυτή που δημιούργησε εξαρχής το πρόβλημα στην περιοχή, με μοναδικό κριτήριο τον πολλαπλασιασμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, με την παραχώρηση σε αυτούς ακόμα μεγαλύτερων εκτάσεων γης, βουνών, ρεμάτων και δασών.

Αυτός ο δρόμος, αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Δεν μπορούν να καθαρίσουν το Θριάσιο από τη ρύπανση. Δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ότι δεν θα τιναχτούμε στον αέρα αν γίνει ατύχημα μεγάλης έκτασης στη βιομηχανική περιοχή. Δεν θα αντιμετωπίσουν την άναρχη δόμηση και τα ακατάλληλα σπίτια για τη λαϊκή κατοικία. Δεν θα μας δώσουν δουλειές με δικαιώματα.

Στον αντίποδα οι λαϊκές ανάγκες.

Τα έργα που πραγματικά έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, ώστε να μην κινδυνεύουν στην πρώτη μπόρα, ώστε να μην κινδυνεύουν από πυρκαγιές και σεισμούς, είναι ασύμφορα οικονομικά για αυτούς, δεν είναι ανταποδοτικά, δεν θα αφήσουν κέρδη. Οι λαϊκές ανάγκες είναι στον αντίποδα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Τα κέρδη για τους βιομήχανους και για την εκάστοτε κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους είναι πιο σημαντικά από τη ζωή των εργαζομένων της περιοχής.

Γι' αυτούς τους λόγους, οι κάτοικοι και εργαζόμενοι του Θριασίου, μέσα από την οργάνωσή μας στα ταξικά μας Σωματεία πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Να σημαδέψουμε τον πραγματικό ένοχο, δηλαδή τα μονοπώλια και την εκάστοτε κυβέρνησή τους.

Ενάντια στη φιέστα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε:

Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

Μέριμνα για συνάδελφους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουνε σε "παραπήγματα" στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.

Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.

Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.

Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού, για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.

Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Όλοι στη συγκέντρωση των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων.

Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (απέναντι από την πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας).

Η προσυγκέντρωση για τα Συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αθήνας και του Πειραιά στις 6 μ.μ. στην "Ελαιουργική"».

Τα Συνδικάτα και οι φορείς που καλούν στο συλλαλητήριο:

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής και Βοιωτίας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ), Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, το Σωματείο Εργαζομένων στο "Θριάσιο" Νοσοκομείο.
Αναχώρηση πούλμαν για το συλλαλητήριο
Τα πούλμαν που βάζουν για το παναττικό συλλαλητήριο στην Ελευσίνα Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές θα αναχωρήσουν από τις παρακάτω συνοικίες της Αττικής:
- Αθήνα: πλατεία Καραϊσκάκη, στις 4.45 μ.μ.
- Πειραιάς: από ΙΚΑ παλαιάς Κοκκινιάς (επί της Θηβών) στις 4.45 μ.μ., από πλατεία Κοραή στις 5.00,  μ.μ. και από γραφεία Συλλόγου Γυναικών Πειραιά (επί της οδού Βλαχάκου) στις 5.00 μ.μ..
- Πέραμα: από πλατεία Ηρώων, στις 5.00 μ.μ.
- Νίκαια: από πλατεία Κουμπάκη στις 5.00 μ.μ., από πλατεία Χαλκηδόνας στις 5.15 μ.μ., από πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στις 5.00 μ.μ. και από Κρατικό Νοσοκομείο στις 5.15 μ.μ..
- Κερατσίνι: από πλατεία Λαού, στις 5.00 μ.μ.
- Κορυδαλλός: από Πνευματικό Κέντρο (Πλειάδες), στις 5.00 μ.μ.
- Λαύριο: πλατεία Μεταλλωρύχων, στις 4.30 μ.μ.
- Γλυφάδα: από πλατεία Αγίου Τρύφωνα, στις 4.00 μ.μ.
- Καλλιθέα: από πλατεία Δαβάκη, στις 4.00 μ.μ.
- Ταύρος: από πρώην Δημαρχείο Ταύρου, στις 4.15 μ.μ.
Ελληνικό: από πλατεία Σουρμένων, στις 4.15 μ.μ.
Μπραχάμι: από πλατεία ΙΚΑ, στις 4.30 μ.μ.
Αργυρούπολη: από Δημαρχείο, στις 4.30 μ.μ.
Άλιμος: από Δωδεκανήσου 96, στις 4.45 μ.μ.
Βύρωνας: από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), στις 4.45 μ.μ.
Ηλιούπολη: από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στις 5.00 μ.μ.
- Καισαριανή: από πλατεία Παναγιώτη Μακρή, στις 5.00 μ.μ.
- Ολυμπιακό Χωριό: από στέκι Λαϊκής Επιτροπής, στις 5.00 μ.μ.
- Μενίδι: από πλατεία Καράβου, στις 5.00 μ.μ.
- Κόκκινος Μύλος: από τριγωνική πλατεία, στις 5.15 μ.μ.
- Α. Λιόσια: από τριγωνική πλατεία (όπισθεν Δημαρχείου), στις 5.15 μ.μ.
- Ζεφύρι: από Σταθμό Προαστιακού Σιδηρόδρομου, στις 5.15 μ.μ.
- Πετρούπολη: από πλατεία Ηρώ, στις 5.00 μ.μ.
- Άγιοι Ανάργυροι:  από πλατεία, στις 5.00 μ.μ.
- Αιγάλεω: από πλατεία Εσταυρωμένου, στις 5.15 μ.μ.
- Χαϊδάρι: από Παλατάκι, στις 5.20 μ.μ.
- Περιστέρι: από πλατεία Δημαρχείου στις 5.00 μ.μ., από πλατεία Δέγλερη στις 5.00 μ.μ., από ΚΕΠ Νέας Ζωής στις 5.00 μ.μ. και από πλατεία Λόφου στις 5.00 μ.μ. ' (Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.