Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΕΕΔΥΕ Σήμερα η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Να είμαστε στην Πορεία αλλά και στην υποδοχή της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απόψε στις 18.30 .

'Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, την Κυριακή 13 του Μάη 2018. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8.30 π.μ. στον Τύμβο Μαραθώνα. Η πορεία ειρήνης θα τερματίσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.  Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το πρόγραμμα, τα λεωφορεία μετάβασης στον Μαραθώνα και οδηγίες για τους Μαραθωνοδρόμους.


Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης την Κυριακή 13 Μάη, όπου στην Αττική θα πραγματοποιηθεί η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις - πορείες - παρεμβάσεις από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης, όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις, στρατηγεία και υποδομές.

Αναλυτικά, η ΕΕΔΥΕ στη Διακήρυξη για την 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, τονίζει:

«Ο λαός μας να βγει στο δρόμο, να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και κέντρων με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καπιταλιστικών κρατών οξύνονται. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στην Υεμένη, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στην Ουκρανία.

Το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι θερμές εστίες αυξάνονται και οι στρατιωτικές ασκήσεις , όπως π.χ. η άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2018", υπό την επίβλεψη του Αμερικανού πρέσβη, αποτελούν πρόβες πολέμου.

Καμιά επανάπαυση. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας "δεν τρέχει τίποτα". Η θέση των εργαζομένων, της νεολαίας μας είναι στον αγώνα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι πολεμικές απειλές, ο εμβολισμός του περιπολικού "Γαύδος" από τουρκική ακταιωρό, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και η στρατιωτική παρουσία στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Η αστική τάξη της γειτονικής χώρας στοχεύει στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Α. Μεσόγειο και στην αλλαγή των συνόρων όπως δείχνει η εισβολή στη Συρία καθώς και η προκλητική αξίωση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων στρέφονται κατά των λαών και ο λαός μας έχει υποχρέωση να κινηθεί με βάση τα δικά του συμφέροντα και με αυτό το κριτήριο να κρίνει αυστηρά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κάλπικα προσχήματα. Σημαδεύεται από τη διαρκή επίθεση κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογική ληστεία, τους πλειστηριασμούς για το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, την όξυνση των προβλημάτων των ανθρώπων του μόχθου, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Η εξωτερική της πολιτική είναι εξίσου επικίνδυνη. Εμπλέκει συνεχώς πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι διαπραγματεύσεις με τη FYROM και την Αλβανία έχουν στόχο την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τη λεγόμενη ευρωατλαντική ολοκλήρωση.

Η κυβέρνηση, με προμετωπίδα τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με τη στάση της προσπαθεί να "ξεπλύνει" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, παρουσιάζοντας μάλιστα τον Τραμπ ως "διαβολικά καλό". Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει το 2,36% του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες, έχοντας επίσης σημαντική συνεισφορά σε προσωπικό και μέσα για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ μετά το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, αναβαθμίζεται η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, ετοιμάζονται νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο μετατρέποντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι πρόκληση κατά του λαού μας. Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Έχει αποδειχτεί, από τις ευθύνες που έχουν για τη χούντα το 1967, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την αναζήτηση διχοτομικής λύσης, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, από τους εκατοντάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Ο λαός μας να μην "τσιμπήσει" στα καλέσματα για "εθνική ενότητα - εθνική ομοψυχία". Η ενότητα που προβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου σημαίνει συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αντιλαϊκά μέτρα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει υποταγή του λαού στην πολιτική που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οδηγώντας στη σφαγή το λαό μας και τα παιδιά του.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες.

Ο πατριωτισμός που συνδέεται με τα συμφέροντα και το δίκιο του λαού δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονωθεί η ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντίθετα, μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».'



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.