Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας: Σύσκεψη για τα προβλήματα στο «Ασκληπιείο» Βούλας αύριο Πέμπτη

Σύσκεψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στο «Ασκληπιείο» Βούλας διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας αύριο Πέμπτη 21 Ιούνη στις 7 μ.μ.
από παλαιότερη κινητοποίηση, πηγή: ΑγώναςσταΝότια

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείου και η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε συμμετοχή τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής (Συλλόγους Γυναικών, Εργατικά Σωματεία, Αυτοαπασχολούμενους, την Ένωση Γονέων, Συλλόγους Γονέων, Αθλητικούς Συλλόγους, Συνταξιούχους).

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Το "Ασκληπιείο" Βούλας, παλιό ορθοπεδικό νοσοκομείο, είναι το μοναδικό Δημόσιο νοσοκομείο στη Νοτιοανατολική Αττική, σε έκταση πολλών χιλιομέτρων μέχρι το Τζάνειο στον Πειραιά. Δεν υπάρχει καμιά δημόσια υπηρεσία Υγείας στο μέτωπο αυτό. Αντίθετα, έχει γεμίσει με μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις (Metropolitan, Ιατρικό κ.ά.).


Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ συρρικνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, έχει φέρει τα πράγματα στο απροχώρητο. Στόχος της είναι να μεταφερθούν κονδύλια από την Υγεία για την ισχυροποίηση της επιχειρηματικής δράσης και την εξυπηρέτηση των δανειστών, να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών της Υγείας.

Η παντελής έλλειψη των κατάλληλων μέτρων ασφάλειας βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων και των ασθενών. Στις 22/5/2018 εργαζόμενος συμβασιούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τη συγκέντρωση άχρηστου ιματισμού, βρέθηκε στο κενό αφού υποχώρησε τμήμα γυψοσανίδας που κάλυπτε το κατεδαφισμένο κλιμακοστάσιο που δεν είχε περιφραχθεί και σημανθεί ως επικίνδυνος χώρος. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ο εργαζόμενος στον κάτω όροφο και να νοσηλεύεται χειρουργημένος, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Για όλα αυτά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και καλούμε σε σύσκεψη τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής (Συλλόγους Γυναικών, Εργατικά Σωματεία, Αυτοαπασχολούμενους, την Ένωση Γονέων, Συλλόγους Γονέων, Αθλητικούς Συλλόγους, Συνταξιούχους) στο αμφιθέατρο του "Ασκληπιείου" Βούλας, την Πέμπτη 21 Ιούνη στις 7 μ.μ.

Απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες. Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Όλα τα έργα του νοσοκομείου με ευθύνη του Δημοσίου, ενταγμένα σε σχέδιο συνολικότερης αναβάθμισης των υπηρεσιών του νοσοκομείου, ίδρυση νέων τμημάτων κλπ., με βάση τις ανάγκες της περιοχής.
Μέτρα υγιεινής ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των ασθενών μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα Δημόσια νοσοκομεία.
Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες κ.ά., ανεξάρτητα εθνικότητας και ικανότητας ασφαλιστικής κάλυψης.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.

Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα - Με οργάνωση και αγώνα θα κατακτηθεί ενάντια σ’ αυτούς που τη θέλουν εμπόρευμα». (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.