Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΕΕΔΥΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ και ΦΟΡΕΙΣ: 3μμ συγκέντρωση κατά "Jackal Stone"

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη διεξαγωγή της τελικής φάσης της συνεκπαίδευσης «Jackal Stone», των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Νοέμβρη στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού στον Άγιο Κοσμά στο Ελληνικό.

Στη συγκεκριμένη άσκηση μετέχουν τα ΕΚΑΜ και η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, ενώ θα μετέχουν και στοιχεία των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του αμερικανικού στρατού.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 2 Νοέμβρη, στις 3.00 το μεσημέρι στην πύλη του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό (επί της λεωφόρου Ποσειδώνος).

Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:


«Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή μας, εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, παρέχοντας στρατιωτικές, ακόμη και πολιτικές υποδομές για τη διεξαγωγή πλήθους στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων, που στην ουσία αποτελούν πρόβες πολέμου.

Με το πρόσχημα των δήθεν ασκήσεων για "την προστασία από ασύμμετρες απειλές και προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους φυσικές καταστροφές", ενεργοποιούνται τα στρατιωτικά επιτελεία για να αναλαμβάνουν και να φέρουν σε πέρας αποστολές που χρεώνουν οι ΗΠΑ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που η κυβέρνηση δρομολογεί σχετικό "μνημόνιο συνεργασίας", θεσμοθετώντας και με αυτό τον τρόπο την ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας.

Ο λαός μέσα από την πάλη του να εκφράσει την εναντίωσή του σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς!».

Στην κινητοποίηση καλούν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγ. Δημητρίου, οι Σύλλογοι Γυναικών Αργυρούπολης και Ελληνικού, η Ένωση Επαγγελματιών, βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας, η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης - Ελληνικού, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, η Ομάδα Γυναικών Π. Φαλήρου, οι Ομάδες Γυναικών Αλίμου και Γλυφάδας, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα.' (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.