Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

από παλαιότερη κινητοποίηση, (πηγή:902.gr)
Σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2014, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β' & Μάρνη) καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Να είμαστε όλες/όλοι εκεί!  Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

'ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 26/2

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας την Τετάρτη 26/2 6:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας Γ' Σεπτεμβρίου 48Β'

Τα 2 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζόμενων σε μια σειρά επιχειρήσεις. Επιδιώξαμε οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας. Ιδρύσαμε σωματειακές επιτροπές ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις να οργανώνουν μαζί με το σωματείο καλύτερα τον αγώνα τους, να βάζουν εμπόδια και να προλαμβάνουν τις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών όπως για παράδειγμα απολύσεις, αλλαγές όρων σύμβασης, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως : Icap, G4S, Express Publishing, Kosmocar, Opinion, Απολυμαντική, Γενική Ανακύκλωση, Στερεά Απόβλητα, Ερυθρός Σταυρός κ.α. το σωματείο μπήκε μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου 26 Φεβρουαρίου έρχεται να κάνει τον απολογισμό της δράσης του σωματείου αυτά τα δύο χρόνια. Να θέσει τους στόχους του επόμενου διαστήματος για το πως θα οργανωθεί καλύτερα η δουλειά του σωματείου, πως θα παρεμβαίνει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς βάζοντας εμπόδια στους εργοδότες. Οπότε η αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων από περισσότερες εταιρείες θα ανοίξει περισσότερο και την παρέμβαση του σε νέους εργασιακούς χώρους. Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση πέρα από την παρουσία του κάθε συναδέλφου ουσιαστική κρίνεται και η συμβολή του στις αποφάσεις και στα συμπεράσματα για τις μάχες που δώσαμε, στις ελλείψεις που πρέπει να καλύψει το διοικητικό συμβούλιο μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που έρχονται.

Ιδιαίτερα για τους νεους εργαζόμενους που οργανώθηκαν πρόσφατα στο σωματείο η συνέλευση θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύτιμης πείρας, θα αντλήσουν παραδείγματα μέσα από τη συζήτηση, από τα συμπεράσματα των αγώνων που δώσαμε σε μια σειρά διαφορετικές επιχειρήσεις. Για αυτούς τους λόγους η εκλογοαπολογιστική θεωρείται από τις κορυφαίες συλλογικές διαδικασίες της ζωής του σωματείου.

Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση δεν έρχεται απλά να επικυρώσει τα διαδικαστικά μπροστά στη μάχη των αρχαιρεσιών του σωματείου. Σίγουρα και είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό για ένα σωματείο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή των εκλογών ή για παράδειγμα να συζητηθεί και να εγκριθεί ο οικονομικός απολογισμός του σωματείου για το 2012 και 2013. Δεν είναι όμως μόνο αυτά! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές του Μάρτη του σωματείου θα αποτελέσει μια απάντηση στους εργοδότες του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων θα στείλει μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δε είναι καθένας για την "πάρτη του", αλλά αντίθετα συσπειρώνονται στο σωματείο που δεν τα "δίπλωσε", δεν τα "βρήκε" ποτέ με την εργοδοσία γιατί ανήκει στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Στην ενιαία επίθεση λοιπόν των εργοδοτών χρειάζεται οργάνωση, μαζική δράση όλων των συναδέλφων. Η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται πως θα ρθει δεν αφορά τους εργαζόμενους που οι μισθοί τους έχουν τσακιστεί. Προσπαθούν και πάλι να επαναφέρουν το επιχείρημα ότι όταν οι επιχειρήσεις έχουν υψηλά κέρδη και οι εργαζόμενοι κερδίζουν, γεγονός που και η πείρα πλεόν αυτό το καταρρίπτει. Εταιρείες του κλάδου με υψηλά κέρδη όπως η Icap και η G4S μείωσαν 2 φορές τους μισθούς των εργαζόμενων σε αυτές, άλλαξαν οι όροι των συμβάσεων, αυξήθηκαν οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι και οι απολύσεις σε αυτές.

Χρειάζεται να διεκδικήσουμε με βασικό κριτήριο τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες μας ενάντια στη λογική του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού που πρεσβεύουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αυτ.Παρέμβασης(ΣΥΡΙΖΑ), της ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ), της ΔΑΚΕ(ΝΔ) που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ. Οι δυνάμεις αυτές έχουν υπογράψει με τους εργοδότες συμβάσεις με μειώσεις μισθών στο εμπόριο, σαμποτάρουν τις αγωνιστικές διεργασίες, έχουν συναινέσει στην απελευθέρωση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων(ωρομίσθιο, μερική απασχόληση). Η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων που στηρίζουν το Π.Α.ΜΕ. στις εκλογές του σωματείου θα βοηθήσουν και στην αλλαγή των συσχετισμών τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στο συνδικαλιστικό κίνημα της Αθήνας.

Το επόμενο διάστημα θα δωθεί ακόμα πιο ισχυρή μάχη από το σωματείο σε κοινή δράση μέ τα υπόλοιπα για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης της παροχής υπηρεσιών προκειμένου οι εργοδότες να μην εκβιάζουν τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.  Στόχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του σωματείου μας είναι η επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είναι σημαντικό λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες το σωματείο να βγει πιο ενισχυμένο από τη μάχη των εκλογών του. Καλούμε κάθε ιδιωτικό υπάλληλο είτε εργαζόμενο, είτε άνεργο να συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Να ενισχύσει την δράση του σωματείου του όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά συνολικά την ζωή του. Για το δικαίωμα στην στέγαση, στην μόρφωση, στην προστασία της υγείας, στην ανακούφιση των ανέργων, στα δικαιώματα των νέων.

Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου 26 Φεβρουαρίου 6:00 μ.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.