Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

'Οι άνεργοι πεινούσαν. Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται' (Μπρεχτ) - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την ΑΝΕΡΓΙΑ 6/3/2014

Πηγή:902.gr
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με κάλεσμα που απευθύνει καλεί άνεργους και απολυμένους όλων των κλάδων να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση για την ανεργία που θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 6 Μάρτη στις 10.00 π.μ. Να είμαστε ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ εκεί! Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

'Στις 6 Μάρτη άνεργοι και απολυμένοι όλων των κλάδων, να βρεθούμε όλοι μαζί στην συγκέντρωση των συνδικάτων των Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος των Σωματείων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Μετάλλου Αττικής της Πανελλαδικής Ένωσης  Λιθογράφων της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής και άλλων σωματείων, στην Ομόνοια στις 10πμ. Να δώσουμε μαζικό παρών για να νοιώσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία την δύναμη μας. Δεν μας αξίζει ζωή, χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.
Να αφήσουμε στην άκρη την μιζέρια, την απογοήτευση, το φόβο και να δώσουμε τη μάχη απαιτώντας μέτρα ανακούφισης για όλους μας. Προσπαθούν κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε μας. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να τους πολεμήσουμε. Με την οργάνωση του αγώνα μας, με την ενότητα μας, με την αλληλεγγύη μας.
Να μην μείνουμε απαθείς και άπραγοι. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Αυτοί που ευθύνονται είναι οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές. Να μην τους πιστεύουμε, μας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι κάντε υπομονή έρχεται η ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη με τσακισμένη τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας. Όπως λέει και ο Μπρέχτ:

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν…».

Να κατέβουμε όλοι μαζί με τις οικογένειες μας, με άλλους συναδέλφους που ήμασταν στη δουλειά μαζί, να ειδοποιήσουμε και άλλους στη γειτονιά, στις ουρές του ΟΑΕΔ και αλλού.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10 ΠΜ.' (Πηγή:ΠΑΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.