Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

“ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ”, Συλλαλητήρια σήμερα 4/10 του ΠΑΜΕ κατά της ανεργίας

από παλαιότερη κινητοποίηση
Εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι/νέες, γυναίκες και συνταξιούχοι διαδηλώνουν σήμερα μαζικά για την προστασία των ανέργων, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ενάντια στα χαράτσια και την φοροληστεία που πλήττουν καίρια την λαϊκή οικογένεια.  Η κινητοποίηση είναι τόσο στα πλαίσια της Ημέρας κατά της Ανεργίας (3/10) που κήρυξε η ΠΣΟ όσο και του διμήνου δράσης του ΠΑΜΕ που αποκορύφωμα θα είναι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Για τις προσυγκεντρώσεις του συλλαλητηρίου δες ΠΑΜΕ
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
'Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:
“ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ”   
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, 11 πμ

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανέναςεργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεση μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να ανεστανάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!

 Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τουςεργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 μμ.
Σεπτέμβρης 2014' (Πηγή: ΠΑΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.