Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

 Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Όλοι στις κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας

'Να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τους Συλλόγους, τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς.
Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 5 Οκτώβρη στις 10.00 π.μ. για το ζήτημα των ειδικοτήτων, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 1.30 μ.μ. όπου καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών για τα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων και την Τετάρτη 14 Οκτώβρη όπου καλεί η ΑΣΓΜΕ. 
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για εκρηκτική κατάσταση στη Δημόσια Εκπαίδευση ένα μήνα μετά την έναρξη της χρονιάς σαν αποτέλεσμα των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Πέρασε σχεδόν έναν μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση παραμένει εκρηκτική.
Ακόμα υπάρχουν σχολεία κλειστά! Τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών. Πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικά σχολεία, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία...)
Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι πότε και πού θα διοριστούν!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, που θα δούλευαν στα σχολεία ΕΑΕΠ, κινδυνεύουν να καταδικαστούν στην ανεργία, γιατί δήλωσαν περιοχές στις οποίες εργάζονταν για χρόνια και φέτος αποκλείστηκαν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία), ενώ άλλοι, για τον ίδιο λόγο, στέλνονται την τελευταία στιγμή μακριά από τον τόπο διαμονής τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ήδη δύσκολη οικογενειακή τους διαβίωση!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις εντολές της ΕΕ, των 1ου, 2ου μνημονίων, που θα καταργούσε αλλά εφαρμόζει πιστά, και του 3ου δικού της μνημονίου, που προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, τσακίζει λαϊκές οικογένειες και εκπαιδευτικούς, τα μορφωτικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα!
Ταυτόχρονα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά ο ρόλος της ΕΕ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ και άλλων) στην εκπαίδευση, που προωθούν αποκλειστικά την ελαστική εργασιακή περιπλάνηση για τους εκπαιδευτικούς και σε κάθε περίπτωση δεν ικανοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της.
Φτάνει πια! Έχουμε δικαίωμα και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας!
Απαιτούμε τώρα πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε μία φάση και δυνατότητα όσων ήδη προσλήφθηκαν να κάνουν βελτίωση θέσης. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά σε όσους αποκλείστηκαν λόγω εξαίρεσης από τα ΕΣΠΑ της περιοχής προτίμησής τους».' (Πηγή: 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.