Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

SOS αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

SOS αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες εκπέμπει η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού και ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης  (ΟΓΕ ) για τους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους που κάποιοι απ' αυτούς μεταφέρθηκαν πρόσφατα για προσωρινή εγκατάσταση σε κτίριο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.
 'Ολες/'Ολοι θα πρέπει να θυμηθούμε και τις παράλληλες ιστορίες προσφυγιάς που πρόγονοι μας βίωσαν ιδιαίτερα στην περιοχή του Ελληνικού και της Αργυρούπολης αλλά και όχι μόνο.  'Ολες/Όλοι θα πρέπει να συλλογιστούμε και την μετανάστευση που ιστορικά βίωσε ο λαός μας και δυστυχώς βιώνει εκ νέου.   Όλες/Όλοι θα πρέπει τελικά να συμπαρασταθούμε σ'αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των επακόλουθων τους.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την  έκκληση του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ)  που σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας:

'Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μέσω των Συλλόγων-μελών της έμπρακτα δείχνει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας, αναζητώντας πρώτα απ’ όλα να «ΖΗΣΟΥΝ». Κυνηγημένοι από τους πολέμους που δημιουργούν στις πατρίδες τους οι πανταχόθεν ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, Ε.Ε.), φτωχοποιημένοι από την αρπαγή του πλούτου των χωρών τους, καταφεύγουν στην Ευρώπη περνώντας κυριολεκτικά από…..σαράντα κύματα, αψηφώντας τον κίνδυνο να χάσουν στη διαδρομή και την ίδια τους τη ζωή.
Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ανακουφίσουμε όσο μένουν στην πατρίδα μας και να απαιτήσουμε γι’ αυτούς ανθρώπινες συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας τους,
Ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης και η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζεύουν αναγκαία γι’ αυτούς πράγματα στα γραφεία του Συλλόγου, Λ.Βουλιαγμένης 602Α. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6973244383, 6970836031. Τα πράγματα που μας ζητήθηκαν είναι: Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, κουτάλια, πηρούνια, σαπούνια, κουβέρτες, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες (όχι χοιρινό), πάνες, κρέμες βρεφικές .' (Για περισσότερες πληροφορίες δες: Πηγή:Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.