Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ΖΕΙ! Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις 28 Ιούλη

'Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό «παρών» στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου την Πέμπτη 28 Ιούλη, στις 19.30, στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Άννης και Ιερά Οδός), απευθύνει το ΠΑΜΕ.  
Για εκτεταμένο σχόλιο/ρεπορτάζ για την ηρωϊδα Σωτηρία Βασιλακοπούλου που έφυγε αγωνιζόμενη,  δες ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:

«Πριν από 36 χρόνια, στις 28 Ιούλη του 1980, η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δίνει εντολή σε έναν από τους οδηγούς της με το λεωφορείο να πέσει πάνω στους νεολαίους της ΚΝΕ που βρίσκονται στην πύλη και μοιράζουν ανακοινώσεις, δολοφονώντας τη νεαρή Σωτηρία.

Η θυσία της Σωτηρίας μάς θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης.


Η εργατική τάξη χωρίς αναμονή, χωρίς αυταπάτες χρειάζεται να κάνει δική της υπόθεση την ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος για την οργάνωση των αγώνων απέναντι στο κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Να σταθεί απέναντι στην πολιτική που φορτώνει την κρίση, το χρέος, δημιούργημα των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων, στις πλάτες της. Να διεκδικήσει τις απώλειες που είχε όλη αυτή την περίοδο. Να διεκδικήσει τις πραγματικές της ανάγκες. Να δυναμώσει την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να προετοιμαστεί να δώσει σκληρή μάχη ενάντια στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα Εργασιακά, που περιλαμβάνει τις ομαδικές απολύσεις, την παραπέρα μείωση του κατώτερου μισθού, τη θεσμοθέτηση ακόμα πιο ευέλικτων μορφών εργασίας, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την παρεμπόδιση των απεργιών.

Η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και αποτελεί τη συνέχεια στους αγώνες και στην προσφορά χιλιάδων νεκρών της τάξης μας και της Σωτηρίας, που τιμάμε τη μνήμη της και τη θυσία της».' (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.