Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

9 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη για τα 71 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Εβδομήντα ένα χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί στη συγκέντρωση τιμής και μνήμης, την Τρίτη 9/8, στις 8 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 
Επίσης κάλεσμα μαζικής-μαχητικής συμμετοχής στην συγκέντρωση απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:
  • 'Τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα & Ναγκασάκι
  • Να Καταδικάσουμε το Έγκλημα των  ΗΠΑ σε ΧΙΡΟΣΙΜΑ–ΝΑΓΚΑΣΑΚI
  • Να Καταδικάσουμε τους Ιμπεριαλιστικούς Πολέμους και Επεμβάσεις 
Εβδομήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, κατά των λαών, που το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων κι ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!!!

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη. Παραμένουν οι πολεμικές εστίες στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η σύγκρουση στην Ουκρανία και προστίθενται νέες. Στην πράξη αποδεικνύεται ο πολύ επικίνδυνος ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε , οι στοχεύσεις τους για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιουλιου) επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, και αποκαλύπτεται ότι ο κίνδυνος γενικευμένης αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά. Αποφάσισαν – με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρούσα– την παραπέρα συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των χωρών – μελών με τη Ρωσία, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της «Πυραυλικής Ασπίδας», τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο, Βαλτική και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δ.Βαλκάνια, Καύκασο και Β. Αφρική. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και Ε.Ε, σε συνεργασία και στρατιωτικό συντονισμό δηλώνουν ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (και των άλλων αστικών κομμάτων) είναι μεγάλες γιατί με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα η εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ενώ, την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για τον λαό μας δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιo των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, στην εκδήλωση στις 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ. Με τη συμμετοχή μας να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ και να τιμήσουμε τα θύματα της θηριωδίας.

Παλεύουμε και Απαιτούμε:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.' (Πηγή:ΕΕΔΥΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.