Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ΖΕΙ!

Την Πέμπτη 28 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ  στον Ελαιώνα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια και μέλος της ΚΝΕ, η οποία πριν από 37 χρόνια δολοφονήθηκε έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο.

Να λείπεις- δεν είναι τίποτα να λείπεις.
Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,
θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει,
θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο... (Γ. Ρίτσος)

 Για εκτενές αφιέρωμα δες ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

'Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής καλούν στην εκδήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα» και υπογραμμίζοντας: «Τιμάμε τη Σωτηρία με ανυποχώρητο ταξικό αγώνα ενάντια στην πολιτική που όπως τότε, έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών. Το σύγχρονο δίδαγμα είναι ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων - ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τον κοινό αγώνα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού. Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, παλεύουμε για τις σύγχρονες )
ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει». (Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα ΕΔΩ)

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα στην εκδήλωση, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Σήμερα που το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα κόμματά του, στο όνομα της "ανάπτυξης" τσακίζουν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και τα όνειρα της νέας γενιάς για μια καλύτερη ζωή, που μπλέκουν το λαό και τη νεολαία στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, που η υπερεκμετάλλευση των νέων εργαζομένων και τα εργατικά "ατυχήματα" δίνουν και παίρνουν στους τόπους δουλειάς, έχουμε τη δύναμη να βαδίσουμε το δρόμο της διεξόδου από αυτήν τη βαρβαρότητα. Το δρόμο που πριν από εμάς βάδισαν με τους αγώνες τους η Σωτηρία και χιλιάδες ακόμα ήρωες της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Το να τιμάμε τη Σωτηρία σημαίνει πρώτα από όλα να παλεύουμε σήμερα για την οργάνωση των νέων σε κάθε τόπο δουλειάς και εκπαίδευσης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν ξεχνάμε, κρατάμε τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου ζωντανή, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ». (Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΝΕ ΕΔΩ)'

Το ΠΑΜΕ, καλώντας την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό «παρών» στην εκδήλωση, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η θυσία της Σωτηρίας μας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης. Με σύνθημα "όλοι στα συνδικάτα, ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και οργάνωση της πάλης για κάλυψη των απωλειών, διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών", να δώσουμε αποτελεσματικά τους αγώνες, με μαζικότητα και μαχητικότητα, απέναντι στο κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Να δυναμώσει η πάλη για στήριξη των ανέργων, για σταθερή δουλειά με κατάργηση των ελαστικών μορφών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των αναγκών μας, υποχρεωτικές για όλους». (Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ΕΔΩ) (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.