Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η Κυριακή είναι ΑΡΓΙΑ!... ΑΠΕΡΓΙΑ 30/12/2012


                              
Η Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ)  καλεί τις εργαζόμενες, άνεργες και συνταξιούχες γυναίκες να βρεθούν στο πλευρό των απεργών εμποροϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη σε αγωνιστική παρέμβαση στις  9.45 το πρωϊ έξω από το Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο.  

Η Κυριακή είναι αργία όχι μέρα για παραπέρα κερδοφορία!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου (27/12/2012) της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για την πάλη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών διεκδικούμε το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία

Η ΟΓΕ δηλώνει τη στήριξή της στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις αυτοαπασχολούμενες και τους αυτοαπασχολούμενους που απεργούν την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.


Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. Των αυτοαπασχολούμενων και των εμποροϋπαλλήλων, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούν, για να δουν την οικογένεια και τα παιδιά τους. Των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων που φτάνουν μόνο μέχρι τη βιτρίνα των καταστημάτων επειδή τους λείπουν τα χρήματα και όχι οι μέρες για να ψωνίσουν. Η απελευθέρωση του ωραρίου είναι απαίτηση των πολυεθνικών και της ΕΕ και ξεκινώντας από το εμπόριο θα επηρεάσει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.


Η ΟΓΕ καλεί τις άνεργες, τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους να βρεθούν στο πλευρό των απεργών. Η Κυριακή 30 Δεκέμβρη δεν είναι μέρα για ψώνια αλλά μέρα διεκδίκησης και αγώνα για να μην προστεθεί η Κυριακάτικη αργία στη λίστα με τα δικαιώματα των εργαζομένων που σάρωσε η επίθεση του κεφαλαίου.


Αθήνα, 27/12/2012

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Πηγή: ΣΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.