Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

9/3/2013, Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Αργυρούπολη


Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη μνήμη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μάρτη 1857, πνίγηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργάτριες τότε δούλευαν 16 ώρες την ημέρα, ενώ οι μισθοί τους ήταν πολύ κατώτεροι από αυτούς των ανδρών εργατών.  Μέσα από την απεργία και τις διαδηλώσεις αγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν 'δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με αυτά των ανδρών κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών'.
Η Β' Διεθνής Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών Γυναικών, που συνήλθε στην Κοπεγχάγη το 1910, αποφάσισε, μετά από πρόταση μιας από τις ηγετικές γυναικείες προσωπικότητες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, της Κλάρα Τσέτκιν, να καθιερώσει την 8η Μάρτη ως Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την αγωνιστική επέτειο το  Σάββατο 9 Μάρτη και ώρα 6μ.μ., ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ) και η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού, διοργανώνουν εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, (Αλεξιουπόλεως 27) με θέμα:

Ημέρα της Γυναίκας:Αλληλεγγύη και οι μορφές της

για να συζητήσουμε για το γυναικείο ζήτημα σήμερα στις συνθήκες της κρίσης και το πως οι γυναίκες μπορούν και πρέπει ν'αγωνισθούν για μια άλλη κοινωνία όπου το σύνθημα 'ψωμί και τριαντάφυλλα' δεν θα είναι πια διεκδίκηση αλλά πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.