Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κινητοποίηση για φθηνές αστικές συγκοινωνίες

εκτός υπηρεσίας...για τις λαϊκές ανάγκες!
'Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη, στις 11 το πρωί, μαζικοί φορείς του Πειραιά, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητές - φοιτητές, επιτροπές ανέργων, συνταξιούχοι και οι επιτροπές του ΠΑΜΕ στα Αμαξοστάσια Πειραιά και Πέτρου Ράλλη, στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ (Παρνασσού 6) στο Ρέντη.

Απαιτούν:

  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ.
  • Αύξηση του συγκοινωνιακού έργου με βάση τις ανάγκες του λαού.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση που με αφορμή την κρίση, επιτάχυνε τους σχεδιασμούς ώστε οι αστικές συγκοινωνίες να λειτουργούν με κριτήριο το κόστος, επιλογή που έχει «ως αποτέλεσμα την κατάργηση και συγχώνευση γραμμών, αραίωση δρομολογίων, εντατικοποίηση της εργασίας.

(...) Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, στις γειτονιές του Πειραιά όπου η ανεργία και φτώχεια μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να εξασφαλίσουν το ήδη πανάκριβο εισιτήριο, ενώ δρομολογείται νέα αύξησή του. Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις προσανατολίζονται σε αυστηρότερους ελέγχους προκειμένου να αποκλείσουν από το δικαίωμα στη συγκοινωνία τον φτωχό, τον άνεργο, τον μαθητή, τον εργαζόμενο για ένα κομμάτι ψωμί που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος αγοράς εισιτηρίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται μια σειρά μέτρων που δρομολογούνται (μπάρες σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ και σε λεωφορεία, είσοδος από την μπροστινή πόρτα, ηλεκτρονικό εισιτήριο). Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν υποστεί συντριπτικές μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, που συνδέεται με την οδική ασφάλεια, άθλιες συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Αυτές είναι οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών. Πανάκριβο μέσο συγκοινωνίας με αραιή δρομολόγηση και εργαζόμενους που θα τα κινούν όχι με γνώμονα την ασφάλεια αλλά θα προσπαθούν να φέρουν εις πέρας όπως – όπως τα αυξημένα δρομολόγια.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, το επιβατικό κοινό δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για συγκοινωνίες που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας για μετακινήσεις.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε το κυνήγι που προσπαθούν να μας επιβάλουν ενάντια στη φτωχολογιά και τους ανέργους.

Απευθυνόμαστε στα σωματεία του Πειραιά, στις ενώσεις συνταξιούχων, στις επιτροπές ανέργων, στους συλλόγους γονέων, στους μαθητές, φοιτητές, στις λαϊκές επιτροπές για κοινή πάλη, για συγκοινωνία φτηνή, συχνή, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.

Να οργανώσουμε αυτήν την προσπάθεια σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, σε σχολές, στις φτωχογειτονιές του Πειραιά.

Να δώσουμε την πάλη για φτηνή μετακίνηση ταυτόχρονα με την πάλη για το μεροκάματο, για συνολικότερα μέτρα προστασίας των ανέργων».

Τα Σωματεία, επιτροπές και φορείς που υπογράφουν την ανακοίνωση:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΣΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Α/Σ Π. ΡΑΛΛΗ ΟΣΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΜΕΝ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Έ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ '

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.