Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς από την Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ηλιούπολης πραγματοποίησε  στις 17 Ιούνη η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης  καταθέτοντας υπόμνημα στο Δήμαρχο για τα ζητήματα των βρεφονηπιακών Σταθμών.  
Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου για το σοβαρό αυτό ζήτημα που αγγίζει άμεσα την λαϊκή οικογένεια.
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Στ. Σαράφη 40 Ηλιούπολη τηλ-φαξ. 210 9711367 e-mail leilioupolis@yahoo.gr Ηλιούπολη17/6/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
'Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης και κατάθεσε υπόμνημα με τα ζητήματα των βρεφονηπιακών Σταθμών.

Σημειώνουμε ότι αυτή την περίοδο και μέχρι τέλους του μηνά γίνονται οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς .

Η Λαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη το απόγευμα με ενημέρωση των κατοίκων στόλισε με Πάνο της Αγίας Μαρίνας ,μιας κατ ’εξοχήν εργατογειτονιάς ,το κτήριο της οδού Γληνού - που λειτουργούσε ως πρόσφατα παιδικός σταθμός και που με απόφαση της Δημοτικής Αρχής κλείνει - με άμεσο αίτημα επαναλειτουργίας του.

Στην συνάντηση προβλήθηκε η προταιρεοτητα εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών των ανέργων οικογενειών και ειδικότερα της άνεργης μητέρας .

Την άμεση επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού της οδού Γληνού , και η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών .

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος Ηλιούπολης εμμένει στην άρνηση του δικαιώματος εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών των ανέργων , επικαλούμενος νομικά προβλήματα ( ότι η νομοθεσία προβλέπει να γίνονται δεκτά μονό παιδιά εργαζομένων μητέρων).

Στο αίτημα να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος ανήθικε πεισματικά .

Για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού της οδού Γληνού άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την μελ0ντικη χρήση του κτηρίου και περιμένει μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών .

Ενώ επικαλεσθικε οικονομικά προβλήματα για την επισκευή , κατασκευή και λειτουργία των παιδικών σταθμών εισάγει από το παράθυρο την όσμωση του με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και παιδιφυλακτηριων και μάλιστα με την επιχορήγηση τους από τον Δημοτικό προϋπολογισμό

Για τα ζητήματα του προσωπικού δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι εμμένει στην απόφαση του προυγουμενου δημοτικού συμβουλίου .

Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος κ.Βαλασοπουλος ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τους κατοίκους της Ηλιούπολης .

Φέρει την πλήρη ευθύνη και είναι σε πλήρη εναρμωνηση με την πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζομένους τα λαϊκά νοικοκυριά οδηγώντας τα στην πλήρη απόγνωση ,είναι η πολιτική της ΕΕ του ΔΝΤ και της κυβέρνησης .

Μια πολιτική πλήρως αντιλαϊκή ,υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου εναντία στα συμφέροντα των εργαζομένων των ανέργων των νέων νοικοκυριών .

Καταγγείλουμε αυτή την στάση της Δημοτικής Αρχής που εμμένει στην στηρίξει αυτής της πολιτικής και του νομικού οπλοστασίου που διέπει την λειτουργία της .

Απαιτούμε και θα διεκδικήσουμε με όλους τους τρόπους ώστε να ικανοποιηθούν τα δικαία αιτήματα μας.'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.