Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση Επιτροπής Ανέργων Ηλιούπολης

Η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης, της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης  ανακοινώνει και καταγγέλλει ότι  κατέθεσε πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, ο οποίος παρέλαβε το κείμενο και χωρίς να το ανακοινώσει στους δημοτικούς συμβούλους, παρέπεμψε  στα πρακτικά του ΔΣ.
Για ενημέρωση το διεκδικητικό, αγωνιστικό πλαίσιο των αιτημάτων της Επιτροπής Ανέργων Ηλιούπολης έχει ως εξής;

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης, συναισθανόμενη τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα των ανέργων καταθέτει το πλαίσιο αυτό των αιτημάτων, ως άμεσους στόχους που μπορούν να δώσουν μια πρώτη ανάσα στις λαϊκές οικογένειες.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως καμιά ουσιαστική και μόνιμη βελτίωση στη ζωή μας δεν πρόκειται να πέσει ουρανοκατέβατη.
Άλλωστε κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την ανεργία από μόνος του.
Γι΄ αυτό μαζί με τις προσωπικές προσπάθειες και θυσίες που καταβάλλουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια, σηκώνουμε την δική μας φωνή, φωνή διεκδίκησης και συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα για την ζωή που μας αξίζει.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα!
Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο, ούτε φταίει για την ανεργία του!
Κανένας δεν θα τσακίσει την αξιοπρέπειά μας!
Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να παλέψουμε, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα!
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!
Διεκδικούμε:
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους ανέργους χωρίς προυποθέσεις. Μειώσεις κατά 30% για τους υπόλοιπους εργαζόμενους . Μειώσεις κατά 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
• Πάγωμα όλων των χρεών προς τον δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για τους ανέργους, απλήρωτους, και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας .
• Άρση του περιορισμού για τα παιδιά των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση. Άμεση κατάργηση των τροφείων.
• Έκτακτο κονδύλι για την δωρεάν σίτηση των παιδιών στα σχολεία.
• Να αναγνωριστούν σε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα, ΜΚΟ) πλήρεις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 332/204 για αναλογικό δικαίωμα αδείας, καθώς και γενικές και ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδειες ασθενείας, μητρότητας και λοχείας. Είναι εργαζόμενοι και όχι “ωφελούμενοι”. Πληρωμή κάθε μήνα. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Έκτακτη ενίσχυση του Δήμου για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στη στήριξη ανέργων οικογενειών.
• Δωρεάν εγγραφή και πρόσβαση σε όλες τις πολιτιστικές- αθλητικές δραστηριότητες του ΠΑΟΔΗΛ. (Πηγή: geranista.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.