Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο των 16 ηρωϊκών χρόνων ίδρυσης του ΠΑΜΕ

φωτό αρχείου
Μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία αφιερωμένη στους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, του προλεταριακού διεθνισμού,  με τραγούδια και μουσικές από το ελληνικό και διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι διοργανώνει  το Π.Α.ΜΕ σήμερα Κυριακή 26 Απρίλη στις 6.30 μμ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ.

Πούλμαν για την εκδήλωση υπερηφάνειας και πραγματικής ελπίδας,  που είναι ενταγμένη στον ταξικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, θα αναχωρήσουν  από την Αργυρούπολη στις 4.45 από το Δημαρχείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ :


«Ήταν 3 Απρίλη του 1999. Μέσα από μια σύσκεψη δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών, έγινε το βήμα σε αυτό που έλεγαν πολλοί εργαζόμενοι απ’ όλα τα συνδικάτα και τους τόπους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: "Προχωρήστε και αλλάξτε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα", "Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση", "Κάντε κάτι, ταράξτε τα νερά".

Έτσι ιδρύθηκε το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ανταποκρίθηκαν σε αυτό το πρώτο κάλεσμα πολλά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές. Η ίδρυση του ΠΑΜΕ συνέπεσε με την έναρξη των ΝΑΤΟικών δολοφονικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία στις 24 Μάρτη, στις οποίες το ΠΑΜΕ αντέδρασε με μαχητικό πρωτοπόρο και ηρωικό τρόπο, διαδηλώνοντας πάνω στις γέφυρες που βομβαρδίζονταν.

16 χρόνια προσφοράς και ακούραστης δουλειάς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές, για να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στέρεο ταξικό προσανατολισμό και να απαλλαγεί από τα βαρίδια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, κλείνοντας την πρώτη δεκαπενταετία από την ίδρυσή του στις 3 Απρίλη του 1999, πραγματοποιεί μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό τραγούδι.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, να δώσουν μαζικό και μαχητικό "παρών", για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά τις σημαίες του αγώνα. Να τραγουδήσουμε τις αγωνίες των ταπεινών και καταφρονεμένων. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο.

Με τη μαζική συμμετοχή μας να στείλουμε μήνυμα ότι η εργατική τάξη παλεύει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες, ότι θα συνεχίσουμε ακούραστα, χωρίς να λογαριάζουμε κόπο και χρόνο, τις προσπάθειες για την οργάνωση των δυνάμεών της, την οργάνωση της πάλης, ξεπερνώντας εμπόδια που βάζουν επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα των αγώνων μας. "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά. Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

Σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται 129 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1886. Καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να δώσει το μαζικό "παρών" της στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να είναι μαχητικές διαδηλώσεις, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.

Να σμίξουν οι φωνές μας, τα συνθήματά μας, τα τραγούδια μας και με ψηλά το κεφάλι μπαίνουμε πιο αποφασιστικά στη μάχη. Συνεχίζουμε το δρόμο που έχουμε χαράξει, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τίποτα δεν έχει κριθεί!

Ψηλά το κεφάλι!».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Τα τραγούδια που θα ακουστούν στη συναυλία είναι τα παρακάτω: «Ένα τραγούδι για το ΠΑΜΕ», «Στη δουλειά και στον αγώνα», «Μόνο οι αλυσίδες», «Το τραγούδι της αλληλεγγύης», «Τι έχουν να χωρίσουνε», «Η φάμπρικα», «Άπονες εξουσίες», «Απεργία», «El paso del Ebro» (Η Καρμέλα, που τραγουδούσαν οι Ισπανοί μαχητές στον Ισπανικό Εμφύλιο), «Τα λόγια και τα χρόνια», «Otre il ponte» (ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι), «Άγριος καιρός», «Union maid» (Το κορίτσι του συνδικάτου, του μεγάλου Αμερικανού Woody Guthrie), «Halkimsin» (Ο Λαός μου, από την Τουρκία), «Κιλελέρ», «Το τραγούδι της ενότητας», «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Ο Χρόνος», «Δημοσθένους Λέξις», «Chant de Breendok» (βέλγικο αντιφασιστικό τραγούδι), «Η πόρνη η Τζέιν», «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου», «La plegaria a un Labrador» (Προσευχή σ' έναν εργάτη, από τη Χιλή), «Imagine», «Revolution», «Στην εποχή του Κάιν», «Η Διεθνής».

Θα τραγουδήσουν: Θωμάς Μπακαλάκος, Ηλίας Κλωναρίδης, Στέφανος Ψαραδάκος, Αμέρισσα Φτούλη, Σύλβια Καπερνάρου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Γιάννης Λάρδης, Στέλιος Μυλόβας, Θοδωρής Καρέλλας, Εύα Κυριαζοπούλου, Ίλια Κοντού, Χριστίνα Καγιάφα, Ειρήνη Τσιλιγιάννη, Γιώργος Δημάκης, Γιώργος Σαμαρτζής, Παναγιώτης Βόζης, Γεωργία Λαμπρή, Νατάσσα Μουσάδη, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Σταύρος Ξένος, Νίκος Μποφίλιος, Γιώργος Σαρρής.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο, φλογέρα), Φώτης Αθανασίου (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο), Γιάννης Καραλιάς (κλαρινέτο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φυσαρμόνικες), Νίκος Σαρρής (τρομπέτα), Γιώργος Καλτσούνης (τρομπέτα), Πάνος Λυκούσης (τρομπόνι), Παύλος Τριανταφυλλίδης (τρομπόνι), Ίλια Κοντού (πλήκτρα), Φώτης Κοπανιτσάνος (πλήκτρα), Ανέστης Ψαραδάκος (ηλεκτρική κιθάρα), Λευτέρης Ψαραδάκος (ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, τσουμπούς), Κώστας Σταυρόπουλος (ακουστική κιθάρα, λαούτο, κοντραμπάσο), Χρήστος Μπριντζίκης (ακουστική κιθάρα), Παναγιώτης Βόζης (ακουστική κιθάρα), Βασιλική Αντωνάκη (κλασική κιθάρα), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Κάτια Καμίνσκαγια (βιολί), Κλεόδωρος Αγοράς (βιολί), Ραφαήλ Γαϊτάνος (βιόλα), Ρία Αναστασίου (τσέλο), Βασίλης Καραχούτης (μπάσο), Ερμής Αδαμίδης (μπάσο), Ηλίας Μαυριάς (τύμπανα).

Συμμετέχει η χορωδία του ΠΑΜΕ (διδασκαλία Τατιάνα Ντερέβσκα). Διεύθυνση ορχήστρας: Στέφανος Ψαραδάκος.'  (Πηγή: 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.