Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 8 Γενάρη


'Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Παράλληλα καλεί όλα τα Σωματεία των Συνταξιούχων να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της (γιατί περί αυτού πρόκειται) για την Κοινωνική Ασφάλιση που περιέχει ακριβώς τα αναμενόμενα: Σφαγιασμός παλαιών και νέων συνταξιούχων, νέα μείωση των επικουρικών, επαναπροσδιορισμός όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων προεξοφλώντας νέες μειώσεις (στο τέλος θα χάσουμε τον αριθμό των μειώσεων) με τη μέθοδο της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης, την κατάργηση και με νόμο της 13ης - 14ης σύνταξης (τελειωτικό θάψιμο), κατάργηση του ΕΚΑΣ σε δυο χρόνια (κι όποιος αντέχει), ενοποίηση των κύριων Ταμείων με προοπτική εξίσωσης των συντάξεων προς τα κάτω και ο κατάλογος των αντιλαϊκών - αντισυνταξιουχικών μέτρων δεν έχει τέλος.


Η κυβέρνηση (της πρώτης φοράς κλπ.) συνεχίζει το έργο διατηρώντας όλο το αντιασφαλιστικό νομικό καθεστώς των προηγούμενων κυβερνήσεων και κάνει ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια να καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Ό,τι δηλαδή με αίμα και θυσίες έχτισε η εργατική τάξη και γενικά οι εργαζόμενοι.
Η εξέλιξη της επίθεσης στα φτωχά λαϊκά στρώματα επιβεβαιώνεται με κάθε απόφασή τους. Βέβαια, κουβέντα για το ποιος φταίει για τη διαχρονική λεηλασία των Ταμείων.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση μία είναι η επιλογή του κινήματός μας. Αφού μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, πρέπει να τους πολεμήσουμε κι εμείς.
Καλούμε όλα τα Σωματεία να βγουν στους δρόμους, με πικέτες, ντουντούκες, έντυπο υλικό, Γενικές Συνελεύσεις κ.ά. για να ενημερώσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους το τι περιμένει όλες τις λαϊκές οικογένειες, τις νέες και παλιές γενιές για τα ψίχουλα που τους πετούν για να ζήσουν.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να απαντήσουν με επικεφαλής τα Σωματεία τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κόντρα σε μέτρα που παίρνουν από το φτωχοποιημένο λαό για να τα δώσουν στην "αγία οικογένεια" των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων, των μεγαλοεργοδότων και όλων αυτών που αποτελούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Κανείς σε αναμονή. Κανείς σε αυταπάτες. Κανείς με ψεύτικες ελπίδες. Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας.
Όλοι στους δρόμους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».(Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.