Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες του αμαξοστασίου ΟΣΥ στο Ελληνικό από τον Σύλλογο Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ)

Ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ) εκφράζει την αμέριστη αλλά και έμπρακτη -(βρέθηκε εκεί, στην πύλη του αμαξοστασίου  το βράδυ της Κυριακής 31 Γενάρη για να συμπαρασταθεί, να συζητήσει μαζί τους και να διαβεβαιώσει ότι θα είναι παρών στον αγώνα τους) - αλληλεγγύη του στον τίμιο αγώνα των γυναικών καθαριστριών στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ Ελληνικού, όπου γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, δουλεύουν κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες, απλήρωτες για μήνες! 'Ολες/Όλοι να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τους!

Παρακάτω οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ) και του Συνδικάτου  Καθαριστών-Καθαριστριών Ν. Αττικής & Περιχώρων:


Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ)

'Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες της Link Up
Εδώ και μέρες οι γυναίκες που εργάζονται σαν καθαρίστριες των λεωφορείων του ΟΑΣΑ που σταθμεύουν στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, βρίσκονται σε απεργία. Η εταιρεία καθαρισμού Link Up στην οποία υπάγονται τις έχει απλήρωτες εδώ και τρείς μήνες. Τους οφείλει και δύο μηνιάτικα από το 2013. Είναι, τουλάχιστον ντροπή για τον εργοδότη τους να μεταχειρίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, γυναίκες που δουλεύουν σε συνθήκες βαριές, δύσκολες και ανθυγιεινές. Αλλά τι ψάχνω? Φιλότιμο σε ανθρώπους ανάλγητους και τυχοδιώκτες? Ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει σ’ αυτές τις εταιρείες. Το ίδιο
λοιπόν και εδώ. Εργαζόμενες που τις βάζουν να υπογράφουν ότι παίρνουν 650 ευρώ και τους δίνουν 450. Που τις βάζει να υπογράφουν ότι παίρνουν δώρο Χριστουγέννων που ποτέ δεν το βλέπουν. Που δεν τους παρέχει τα απαραίτητα για την δουλειά τους και πληρώνουν από την τσέπη τους για να παίρνουν μέχρι και τις σακκούλες των σκουπιδιών. Που δέχονται εκβιασμούς κάθε τόσο με τον μπαμπούλα της απόλυσης. Που υπογράφουν συμβάσεις όπου δηλώνουν ότι είναι ανύπαντρες για να μην υποχρεωθεί ποτέ ο «εργοδότης» να καταβάλει οτιδήποτε. Σ’ αυτές τις ταλαίπωρες γυναίκες που δουλεύουν μέχρι τις 3 η ώρα το πρωί και η κάθε μια τους πρέπει να καθαρίσει 20 λεωφορεία ή 15 νταλίκες! Κατά τις δηλώσεις τους, δε, στο αμαξοστάσιο του Πειραιά , οι εκεί εργαζόμενες έχουν να πληρωθούν 9 μήνες.
Ο Σύλλογός μας δηλώνει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους και όπως τους δήλωσε θα είναι στο πλευρό τους όποτε το ζητήσουν.' (Πηγή: Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ))

Και η ανακοίνωση του Συνδικάτου Καθαριστών-Καθαριστριών Ν. Αττικής & Περιχώρων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.