Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας:Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και το Ελληνικό

Λαϊκές Επιτροπές: αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, φωτό: 902.gr
'Καθημερινή έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες από συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε όλη τη χώρα. Χθες, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες των Διαβατών.

Σήμερα, Τετάρτη 2 Μάρτη, οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά  μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι, όπου μεταφέρθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου. Επίσης, είδη πρώτης ανάγκης έδωσαν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ελληνικό, οι Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας.


Άμεση και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων στο κάλεσμα των φορέων, σωματείων, συνδικάτων και επιτροπών για τη συγκέντρωση της υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Μέσα σε λίγες ώρες, συγκεντρώνονται πλήθος υλικών, χρήσιμων για τους ξεριζωμένους ανθρώπους που φθάνουν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Με ένα βαν και πέντε αυτοκίνητα γεμάτα με φαγώσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου και Δραπετσώνας βρέθηκαν το πρωί έξω από τον επιβατικό σταθμό «Ηετίων» και μοίρασαν απλόχερα στους ξεριζωμένους τα υλικά που μάζεψαν από το υστέρημά τους οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Εκατοντάδες σακούλες με κρουασάν, μπισκότα, γάλατα, εμφιαλωμένα νερά, πάνες για μωρά και άλλα είδη, αλλά και ρουχισμός, δόθηκαν στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, απ' όπου απουσιάζει κάθε κρατική μέριμνα για τη σίτιση και την διαμονή τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Ετσι, μόνο αποκούμπι τους είναι η αλληλεγγύη του κόσμου, που δεν λείπει ούτε ώρα από το λιμάνι.' ( Πηγή:902.gr)

Η συλλογή συνεχίζεται και η ανανεωμένη λίστα με είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα, αναλώσιμα και είδη ρουχισμού είναι oi εξής:

Πάνες για Μωρά

Σερβιέτες

Ατομικές συσκευασίες Χαρτομάντιλα

Σαμπουάν (μικρή συσκευασία)

Αφρόλουτρα(μικρή συσκευασία)

Μπισκότα

Φρυγανιές

Κρουασάν

ΓΑΛΑ για βρέφη

ΓΑΛΑ εβαπορέ

Ετοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο

Κουταλάκια μιας χρήσης

Πιάτα μιας Χρήσης

Ποτήρια μιας Χρήσης

Ρουχισμός:

Εσώρουχα ανδρικά ,γυναικεία ,παιδικά

Κάλτσες ανδρικές, γυναικείες, παιδικές

Αθλητικά παπούτσια όλα τα μεγέθη σε καλή κατάσταση


Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης και Γλυφάδας
Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, φωτό: 902.gr

Οι Επιτροπές Αγώνα Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη παράδοση Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες που στεγάζονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και πλήθος κόσμου από την περιοχή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα, συμβάλλοντας σημαντικά από το υστέρημά του και εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την Αλληλεγγύη του.

Χώροι συλλογής:

- Στην Γλυφάδα: Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιθώμης 32, Ανω Γλυφάδα (πρωί: 8.00-11.00, απόγευμα: 18.00-20.00)

- Στο Ελληνικό-Αργυρούπολη: Σύλλογος Γυναικών, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 602Α, 1ος όροφος, γραφείο Α5 (Κάθε απόγευμα 18.00-20.00) (Πηγή: 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.