Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Γιατί οι Αγωνιστικές μας Ρίζες πάνε πολύ βαθιά! Εκδήλωση για τα 40χρονα της ΟΓΕ στην Αργυρούπολη

Η εκδήλωση τόσο για τα 40χρονα της ΟΓΕ όσο και για τα 40χρονα του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ), που τελέσθηκε στις 12 Ιούνη 2016, εδώ στην Αργυρούπολη, άγγιξε τις/τους παρευρισκόμενες/ους όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και για την ιστορική της διάσταση.  Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι παρευρέθηκαν γυναίκες αγωνίστριες που πέρασαν από τα κολαστήρια και από τις φυλακές, όπως τις Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ και ήταν εκεί στον Φοίνικα!
Πριν δοθεί η σκυτάλη στην νέα γενιά, με μια συμβολική παράδοση της σημαίας από αγωνίστριες που τίμησαν με τον αγώνα τους την ΟΓΕ επί σειρά ετών,  στη νέα γενιά γυναικών, τιμήθηκαν οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου με τιμητικές πλακέτες; συγκλονιστική ήταν η ομιλία της  Έφης Γουρδουράκου και συγκινητική η απότιση τιμής στην Ελένη Σαράντου, που έφυγε πρόωρα αλλά που η παρουσία της  ήταν συνυφασμένη με αγώνες για τα δίκαια των γυναικών και του ανθρώπου.

Προηγήθηκαν  ομιλίες από μέλη του Συλλόγου με ταυτόχρονη προβολή στιγμιοτύπων από την ηρωϊκή  αντίσταση των γυναικών του λαού μας στα εργοστάσια, στις απεργίες, στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, και απαγγελίες από την Μαρία Δημητρούκα ποιημάτων της, που με την αμεσότητα της απαγγελίας της για τον αγώνα και τις θυσίες των γυναικών που πραγματευόταν συγκλόνισε το ακροατήριο.   Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτό δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.