Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ρεπορταζ 902.gr για το άτυπο 'hot spot' του Ελληνικού

'Όταν λείπει το κράτος, «χορεύουν» οι ΜΚΟ. Πόσο μάλιστα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να μην δίνει το παρόν και να μην λύνει τα στοιχειώδη προβλήματα διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Φιλοξενίας.
Όπως συμβαίνει παντού, έτσι γίνεται και στο Ελληνικό. Οι ΜΚΟ καλύπτουν τα πάντα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Ούτε μία υπηρεσία δεν υπάρχει που να μην είναι «καπαρωμένη» από Οργάνωση. Πρώτη από όλες, η DRC (ή αλλιώς Δανέζικο Συμβούλιο Προσφύγων) που καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Από την εκπαίδευση των παιδιών που ζουν ακόμα και σήμερα στους παλιούς διαδρόμους του Ελληνικού, μέσα σε αντίσκηνα, κρυμμένα από τα μάτια των άλλων προσφύγων με κουβέρτες, μέχρι την μηνιαία προμήθεια των ανθρώπων αυτών με είδη υγιεινής. Από το φαγητό μέχρι τη διαχείριση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης, που μαζεύτηκε από το υστέρημα απλών εργαζομένων. Μάλιστα, ξεκάθαρη είναι η διαφορά στην εικόνα των συσσωρευμένων ρούχων που υπήρχαν σε αίθουσα του παλιού αεροδρομίου, τον περασμένο Ιούνη με την «τακτοποίησή» τους τώρα, σε αίθουσες της ΜΚΟ.

Από την πλευρά τους, οι πρόσφυγες που διαμένουν στο γήπεδο του «μπέιζμπολ» αφού έζησαν την αδιαφορία της κυβέρνησης το καλοκαίρι, τώρα τη βιώνουν ξανά στις δύσκολες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Συνολικά 360 άτομα πέρασαν νύχτες με χιόνια σε σκηνές και ελπίζουν να μην ξαναέρθουν. Με θέρμανση που δεν τους καλύπτει, μικρά παιδιά πάλευαν να ζεσταθούν τη στιγμή που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διαβεβαίωνε ότι οι «πολικού τύπου» σκηνές τους καλύπτουν σε θέμα ζεστασιάς.
Και αν η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, η εικόνα μιλά από μόνη της.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του «902.gr». ' (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.