Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

'Εργατιά, Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά':η ΟΓΕ στα Μπλόκα!

φωτό;902.gr μπλόκο Νίκαιας, ΟΓΕ, 5/2/2017
Χθες Κυριακή 5 Φλεβάρη 2017, η ΟΓΕ  με μέλη της από την Αττική, στην αντιπροσωπεία της οποίας συμμετείχε  και ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ), κίνησε για τα μπλόκα των δίκαιων αγώνων των μικρομεσαίων αγροτών, των αγωνιστών της γης, των αγωνιστών της ζωής στην ύπαιθρο χώρα που πλήττονται αυτοί και αυτές, δηλ .και οι γυναίκες αγρότισσες, από τις αντιλαϊκές πολιτικές του κουαρτέτου και της κυβερνώσας εξουσίας του.

φωτό fd:μπλόκο Νίκαιας, 5/2/2017 
Κινήσαμε νωρίς το πρωϊ από την Αθήνα για να φτάσουμε στο αγωνιστικό ραντεβού μας το μεσημέρι, στο ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, στο μπλόκο της μικρομεσαίας αγροτιάς που χρόνια τώρα υψώνει την αγωνιστική γροθιά του για τα συμφέροντα της αγροτιάς, για τα συμφέροντα τελικά όλων μας!

Στην ΝΙΚΑΙΑ, στη ΓΕΦΥΡΑ του αγώνα του συμβολικού αποκλεισμού, μιας ακόμα γέφυρας που κάποτε θα ενώσει όλες/όλους που αγωνίζονται για το δίκιο και όχι μόνο των αγροτών, προχωρήσαμε αγωνιστικά με τις σημαίες και τα συνθήματά μας, όπως 'Εργατιά-Αγροτιά Μια Φωνή και Μια  Γροθιά' και 'Αγρότισσα Γυναίκα η ΟΓΕ σε Καλεί, σου Κήρυξαν τον Πόλεμο Πολέμα τους και Εσύ'.


Συγκινητικά αγωνιστική ήταν η υποδοχή από τους αγρότες-αγωνιστές που ως 'τιμητική φρουρά' ένα τρακτέρ μας συνόδευσε με ενθουσιασμό χτυπώντας αδιάκοπα την 'κόρνα' του!  

Επίσης εκεί μας περίμεναν Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ από τις γύρω γεωγραφικές περιοχές με φιλόξενη και αγωνιστική διάθεση.  Εδώ επίσης πρέπει να σημειωθούν και οι δεσμοί μεταξύ όλων των Συλλόγων της ΟΓΕ που είναι ισχυρό δείγμα ενότητας στόχων και πάλης.

φωτό fd, μπλόκο Νίκαιας, 5/2/2017
Στο Μπλόκο της Νίκαιας  μας υποδέχθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας που στην μεστή ομιλία του μας ενημέρωσε για τις 11 μέρες του δίκαιου αγώνα των αγροτών. 
Τον δίκαιο  αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών χαιρέτισε και η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη (δες video)

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης, ακολουθήσαμε τους  μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στον συμβολικό αποκλεισμό στα Τέμπη για να ολοκληρώσουμε έτσι την μέρα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς και  απερχόμενες για το ταξείδι της επιστροφής εξακολουθούσαμε δυναμικά να εκφωνούμε τα συνθήματά μας υποσχόμενες , με την παρουσία μας, με τους αγώνες μας, με την συμπαράστασή μας, ότι θα είμαστε πάντα παρούσες στους δίκαιους αγώνες για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι οι αγρότες όχι μόνο μας καλωσόρισαν αγωνιστικά αλλά και μας κατευόδωσαν αγωνιστικά θεωρώντας ότι είμαστε συναγωνίστριες τους  .....Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ  της ΟΓΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.