Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση-Συζήτηση για την Ειδική Αγωγή απόψε 16 Μάρτη, ώρα 19.00μμ

Εκδήλωση-Συζήτηση διοργανώνεται απόψε  Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΕΕΕΚ (Αργοστολίου 65, Άγιος Δημήτριος) από τις Λαϊκές Επιτροπές & Επιτροπές Αγώνα Νοτίων Συνοικιών, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.), την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) και τον  Ενιαίος Σύλλογο  Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής & Νήσων για τις :

  • Εξελίξεις στο χώρο της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με αφορμή τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ και της περικοπής των κρατικών δαπανών στον τομέα αυτό, και
  • Τη σημασία της για τα παιδιά που την έχουν ανάγκη

Με τη νέα χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε τη μείωση των δημοσίων δαπανών για την ειδική αγωγή από τα 106 εκ. ευρώ που είναι σήμερα στα 60 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,75 λεπτά την ημέρα ανά παιδί, με στόχο οι υπηρεσίες αυτές να κοστίζουν λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η επιβολή «κόφτη» στα σχετικά κρατικά κονδύλια έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου, στους γονείς και τελικά στα ίδια τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες.

Ακόμα και μετά την ενδεχόμενη υπογραφή των συμβάσεων που δε θα προπληρώνουν οι οικογένειες, και να τους επιστρέφεται το μέρος των χρημάτων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί, διότι στις περιπτώσεις που δε θα υπογραφεί σύμβαση, σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία δημόσιων μονάδων, οι οικογένειες θα εξαναγκαστούν να πληρώσουν εξ΄ ολοκλήρου τα ποσά ή να διακόψουν την ειδική αγωγή ή να αλλάξουν θεραπευτές, πράγμα που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επιστημονικά αντενδείκνυνται.

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε., για γενικότερη μείωση των κοινωνικών δαπανών. Της πολιτικής που έχει ήδη στερήσει το δικαίωμα στην ειδική αγωγή σε πάνω από 200.000 παιδιά που το έχουν ανάγκη, που έχει πετάξει το 90% των παιδιών έξω από την ειδική αγωγή. Τα προβλήματα των παιδιών που έχουν ανάγκη υπηρεσιών ειδικής αγωγής αντιμετωπίζονται ως ατομική ευθύνη και υπόθεση των οικογενειών, ενώ στην πραγματικότητα έχουν κοινωνική διάσταση.

Σας καλούμε όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια σε αυτήν την πολιτική, που από τη μία ρίχνει στον καιάδα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και καταδικάζει τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου σε εργασιακή σκλαβιά, και από την άλλη διευκολύνει τους επιχειρηματίες στα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής να κερδίζουν ακόμα περισσότερα σε βάρος όλων μας.
Να απαιτήσουμε ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, με χρηματοδότηση που να εξασφαλίζει την κάλυψη όλων των αναγκών των εργαζομένων, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Λαϊκές Επιτροπές & Επιτροπές Αγώνα Νοτίων Συνοικιών
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.