Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ:ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

'ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1Η ΜΑΗ 2018

Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού καλεί τους εργαζόμενους του αμαξοστασίου αλλά και  ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, καλεί τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, τους κατοίκους της περιοχής και συνολικά της Αττικής  σε συγκέντρωση-σύσκεψη την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΗ και ΩΡΑ 10:00 στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστασίου, ενάντια στη χειροτέρευση και την ιδιωτικοποίηση της αστικής συγκοινωνίας.

Μετά τα λιμάνια τον σιδηρόδρομο και τα περιφερειακά αεροδρόμια σειρά έχει το Ελληνικό που  για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα πια αποτελεί ¨επένδυση¨ και όχι ξεπούλημα όπως έλεγε προεκλογικά. 
                                                                                                                        
Η προώθηση του συγκεκριμένου έργου  δεν είναι τυχαία ,  είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό των  μονοπωλιακών ομίλων ντόπιων και ξένων  που έχει στόχο  την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς την Ε.Ε και φυσικά ως τουριστικό θέρετρο.


Το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο αστικό οικόπεδο –φιλέτο της Ευρώπης, έκτασης 6.200 στρ. και 3.5 ακτογραμμής. Σε αυτή την έκταση οι επενδυτές θέλουν να οικοδομήσουν πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία . ουρανοξύστες , καζίνο, και ότι περισσεύει το βαπτίζουν μητροπολιτικό πάρκο.
Σε αυτή την  ¨επένδυση¨ δεν χωράνε όλοι , οι υποδομές που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες όπως το συγκοινωνιακό έργο των νοτίων προαστίων δεν χωρούν στα σχεδία τους.   Το  κλείσιμο του μεγαλυτέρου,  αμαξοστάσιου της Ο.ΣΥ.   θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα   σε όλο το συγκοινωνιακό  έργο του  λεκανοπέδιου.
Ένα  αμαξοστάσιο που μετά  τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό του  -παράλληλα με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των εργαζομένων-  έχει μεγάλες δυνατότητες για ολοκληρωμένη συντήρηση και επισκευή βαρέων οχημάτων.
Καμιά αποδοχή στην απόφαση να κλείσει το αμαξοστάσιο καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, άλλωστε από την ¨επένδυση¨ που ετοιμάζουν δεν περιμένουμε κανένα όφελος ούτε οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, ούτε και οι εργαζόμενοι της περιοχής .
Οι θέσεις   εργασίας που τάζουν ότι θα δημιουργήσουν θα είναι κτισμένες  πάνω στα συντρίμμια των μισθών και των δικαιωμάτων μας.

Το αμαξοστάσιο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΣΣΕΣ, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, με τα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την παραμονή του Α/Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, κρατική,  φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία για όλο το νομό Αττικής. Καμιά μετακίνηση εργαζόμενου. Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη δικαιώματα εργασιακά, ασφαλιστικά.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  Α/Σ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.