Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ): Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ) παρευρέθηκε (13/02/2019), με την παρουσία πολλών μελών της, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική του Δήμου να χρεώνει την χρήση Δημοτικών χώρων στους φορείς της πόλης μας αλλά και την συμπεριφορά του Δημάρχου προς την αντιπροσωπεία της. 
Δυστυχώς, το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν δέχθηκε να τεθεί το θέμα, ακόμα και προ ημερησίας διατάξεως, από την εκπρόσωπο της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ). 

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, Θοδωρής Λιάπης, ζήτησε να μιλήσει η εκπρόσωπος και εφόσον δεν έγινε δεκτό το αίτημα, ανέγνωσε ο ίδιος  την επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας να εισακουσθεί η  Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ) και τα δίκαι αιτήματά της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-διαμαρτυρία της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ).

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(Μέλος ΟΓΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Σε σχέση με τη χρήση Δημοτικών χώρων από τους φορείς της πόλης

Φίλες και φίλοι,

Η Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης, είναι ένας από τους παλαιότερους Συλλόγους της περιοχής,  είναι ένας ιστορικός Σύλλογος, αφού  η δράση του είναι συνεχής, εδώ και 42 χρόνια στην  Αργυρούπολη. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και εκφράζει το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα.


Η δράση μας, όπως πηγάζει και από το καταστατικό μας, αφορά όλες τις πλευρές που σχετίζονται με  την γυναικείαανισοτιμία και  αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των γυναικών .Στόχος του Συλλόγου και των μελών του είναι, να αποκαλύπτουμε τα προβλήματα που βαραίνουν τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, τις αιτίες που εμποδίζουν την γυναίκα να εργαστεί , να εξελιχθεί στον επαγγελματικό της χώρο, να συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις  κ.λ.π. Την έλλειψη φροντίδας υγείας, όσον αφορά τις ιδιαίτερες ανάγκες της, την έλλειψη δομών προσχολικής αγωγής και γενικά ό,τι επωμίζεται  η γυναίκα και σήμερα, μολονότι η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσαν να την ανακουφίσουν. Δεν στρεφόμαστε εναντίον των ανδρών, τους οποίους έχουμε συνοδοιπόρους μας σ’ αυτόν τον αγώνα αλλά παλεύουμε για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την απόφαση του Δήμου μας να χρεώνει την χρήση Δημοτικών χώρων στους φορείς της πόλης μας αλλά και για την χλευαστική συμπεριφορά του  Δημάρχου προς τα μέλη μας που πήγαν να εκφράσουν  την αντίθεσή τους σ’ αυτό το μέτρο.
Θεωρούμε ότι η Ένωσή μας (όπως και όλοι οι Σύλλογοι, Ενώσεις και διάφοροι φορείς του Δήμου μας), θα έπρεπε να τύχουν της φροντίδας του Δήμου, επειδή εκπροσωπούν ομάδες πολιτών της περιοχής. Επομένως, η Δημοτική αρχή , χρέος έχει να διευκολύνει την δράση τους και όχι να τους βάζει εμπόδια, ανάλογα με το αν είναι της αρεσκείας της ή όχι. Η απόφαση να πληρώνουν οι φορείς του Δήμου μας για την χρήση (π.χ. των ΚΑΠΗ) για να διοργανώσουν μία εκδήλωση, βάζει εμπόδια , ιδιαίτερα σε εκείνους τους Συλλόγους που δεν έχουν έσοδα.

Οι χώροι αυτοί έγιναν με τα δικά μας  χρήματα και δεν πρέπει να ξαναπληρώνουμε για να τους χρησιμοποιούμε. Η ανταποδοτικότητα δεν πρέπει να εφαρμόζεται στους δημότες.

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Ωδείου, όπου θα θέσουμε το συγκεκριμένο θέμα και θα απαιτήσουμε την δωρεάν παραχώρηση των χώρων στους φορείς του Δήμου μας.


Αργυρούπολη, 11/2/2019                                 Το Δ.Σ   Της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.