Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ) Μόρια και σχολιασμός αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

'ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(ΟΓΕ)

Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602Α Τηλ.:6973244383, 210-9651072 e-mail: syllogosargyroupolis@gmail.com blog: syllogosargyroupolis.wordpress.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ένωση  Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ), εκφράζει με αποτροπιασμό την εντονότατη διαμαρτυρία και καταδίκη της στην απαράδεκτη ανάρτηση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρου Ξηνταβελώνη, σε σχέση με τα γεγονότα της Μόριας. (δεν τους βάζετε την μάνικα στον κ…. που πήγατε να τους σβήσετε τη φωτιά… τι κατάντια ρε π…. μου. έχουμε ισοπεδωθεί σαν λαός…. τέλος… πλήρωνε μ…. έλληνα φόρους….)

Ο υφέρπον ρατσισμός του αντιδημάρχου βρήκε «λόγο» να βγεί στην επιφάνεια με την πιο φασιστική φρασεολογία, πράγμα απαράδεκτο και για αντιδήμαρχο και για δάσκαλο.

Είναι απαράδεκτο να εκφράζεται μια τέτοια στάση απέναντι σε δυστυχισμένα άτομα, που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους, από πολέμους που δημιουργούμε εμείς οι «πολιτισμένοι» δυτικοί στις πατρίδες τους ή να επιβιώσουν από την φτώχεια που δημιουργούμε πάλι οι ίδιοι, κλέβοντας τον πλούτο των χωρών τους. Άνθρωποι που όταν καταφέρουν να φθάσουν στην Ευρώπη και γλυτώσουν τον πνιγμό ή ξεπεράσουν άλλες κακουχίες, βρίσκονται στις «αποθήκες» των κατ’ όνομα «δομών φιλοξενίας» και στα νύχια της κάθε ύποπτης ΜΚΟ που τους εκμεταλλεύεται και τους καθοδηγεί με τρόπο που γεννά ερωτηματικά. Είναι βαριές οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση και των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού προσφύγων-μεταναστών έχουν αιτία και είναι η πολιτική της Ε.Ε., η συμφωνία του Δουβλίνου , η συμφωνία με την Τουρκία, που δεν επιτρέπουν την προώθησή τους προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου θέλουν οι ίδιοι να πάνε, αλλά επιβάλλουν την κράτησή τους εδώ. Έτσι συσσωρεύονται ζώντας σε πανάθλιες συνθήκες οι οποίες εξελίσσονται με μαθηματική ακρίβεια σε ωρολογιακές βόμβες .

Ζητούμε την άμεση καταδίκη του από το Δημοτικό Συμβούλιο και την καθαίρεσή του από την θέση του αντιδημάρχου. Τέτοιες νοοτροπίες δεν επιτρέπεται να εκφράζονται από αντιπροσώπους του Δήμου μας.

Πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας είναι το κλείσιμο του κολαστηρίου της Μόριας και να μην ανοίξει άλλο στη Λέσβο.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα με όλα τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους με σωστές συνθήκες φιλοξενίας και να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την μετάβασή τους στις χώρες προορισμού τους.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ)'  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.