Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

'Τον φασισμό βαθειά κατάλαβε τον..." Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ) για την δίκη της Χρυσής Αυγής

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(ΟΓΕ)
Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602Α
Τηλ.:6973244383, 210-9651072 
e-mail: syllogosargyroupolis@gmail.com
blog: syllogosargyroupolis.wordpress.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή Εγκληματική Οργάνωση, χαρακτηρίστηκε από όλους ως ιστορική. Η πολύχρονη δίκη είχε ένα τέλος με το οποίο ένιωσαν δικαιωμένοι, όχι μόνο η τραγική μάνα του Φύσσα, όχι μόνο οι αιγύπτιοι ψαράδες, όχι μόνο ο τραγικός πατέρας του πακιστανού εργάτη, όχι μόνο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και οι χιλιάδες αντιφασίστες αγωνιστές, που είτε μέσα από τις εργατικές τους ενώσεις, είτε μέσα από τις διάφορες οργανώσεις, προσπάθησαν όλα αυτά τα χρόνια να ενημερώσουν τον λαό για το ποια είναι η Χρυσή Αυγή, ξεσκεπάζοντας το πραγματικό της πρόσωπο και φέρνοντας στην επιφάνεια ατράνταχτα στοιχεία. Ένας αδιάκοπος αγώνας, ενάντια στα στηρίγματα της Χ.Α. που καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και το «καθίστε στα αυγά σας».

Οι απόγονοι των φασιστών και ναζιστών του ’40, βγήκαν από τα αυγά του φιδιού που τους εκκόλαπτε χρόνια τώρα και προσπάθησαν να επιβάλουν την παρουσία τους, τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας. Βρήκαν όμως απέναντί τους το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι η ενωμένη λαϊκή φωνή μπορεί να ρίξει τα τείχη της καπιταλιστικής Ιεριχούς.

Αποδείχθηκε ότι ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη τους σε όσους όλα αυτά τα χρόνια του έλεγαν ότι δεν τρέχει τίποτα και παράλληλα συνομιλούσαν και συνεργάζονταν με τους χρυσαυγίτες και σήμερα, προσπαθούν να αλλάξουν προσωπείο και παρουσιάζονται ως λαύροι αντιφασίστες. Πολιτικοί, υπουργοί, καλλιτέχνες, τηλεοπτικά κανάλια, που πρώτα εκθείαζαν την Χ.Α. και την πρόβαλλαν, τώρα «πανηγυρίζουν» για την ιστορική καταδίκη.

Δεν πρέπει,όμως, να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, γιατί τίποτα δεν τελείωσε. Όλα όσα ευνοούν την εκκόλαψη του φασισμού είναι εδώ. Η ιστορική πείρα, δείχνει ότι οι φασίστες διαχρονικά ανδρώνονταν μέσα από τη διασύνδεσή τους με το αστικό πολιτικό σύστημα, που του παρέχει στήριξη για να του κάνει τη βρώμικη δουλειά. Σ΄αυτό το πλαίσιο αναπτύσσεται και η χυδαία ιδεολογία των «δύο άκρων», που εξωραϊζει τους φασίστες και αποκαθιστά τους ναζιστές εγκληματίες, ενώ διώκει ριζοσπαστικά-αγωνιστικά κόμματα και οργανώσεις.

Οι γυναίκες του ριζοσπαστικού κινήματος, τάσσονται ενάντια σε ό,τι μπορεί να θρέψει τον φασισμό-ναζισμό και τον πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις. Ξέρουμε όμως, ότι αυτός που μπορεί πραγματικά να τσακίσει τον φασισμό είναι ο λαός, μέσα από την οργανωμένη πάλη του ενάντια στο σάπιο σύστημα, που τον γεννά και τον θρέφει, και όχι όσοι το υπηρετούν. Θα τον τσακίσουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τη σύγκρουση με την εργοδοσία και το κράτος της, στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού. Τότε και μόνο τότε θα έρθει και η δικαίωση, η ουσιαστική και οριστική!

                                                                   Αργυρούπολη, 11 Οκτωβρίου 2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 Γυναικών Αργυρούπολης(ΟΓΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.