Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας, 6/9/2014

από την κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ στην ΔΕθ 2013, Πηγή 902.gr 
Οι Λαϊκές Επιτροπές Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας διαδηλώνουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στην οδό  Γούναρη και Κύπρου, στις 10:30 π.μ.. Συμμετέχουμε έτσι από την Αττική  με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, γυναίκες, νεολαίους  και συνταξιούχους που  μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας  κινητοποιούνται  δυναμικά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (6 μ.μ. πλατεία Αριστοτέλους) που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ του οποίου η ανακοίνωση (25/8/2014) έχει ως εξής:

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους
ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ- ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014, 6 μμ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι,

Τα «αιματοβαμμένα» πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων, με απαίτηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα:

Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του. Νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα.

Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 Ευρώ). Απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι. «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», ψίχουλα 250 Ευρώ με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων.Κατάργηση τριετιών-μείωση μισθών μέχρι 30%. Κατάργηση αποζημιώσεων. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης–δώρο στους εργοδότες. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες – κάτεργα. Αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ένταση φοροκυνηγητού για το λαό (π.χ. ΕΝΦΙΑ) - Μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.α.) Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. Φοβούνται αντιδράσεις, επιστρατεύουν απεργούς, σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος,. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάφθηνα χέρια.

Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται. ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ. Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους «αντι-μνημονιακοί» για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του, με μνημόνια διαρκείας σ’ όλες τις χώρες της.

Έχουν στόχο : φθηνότερη εργατική δύναμη – κίνητρο για περισσότερα κέρδη και ανταγωνιστικότητα. Γι’ αυτήν χάνονται και δεν σώζονται δουλειές, τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα. Αυτή φέρνει ανταγωνισμούς για αγορές και κέρδη, ακόμα και με πολέμους (Παλαιστίνη, Ιράκ, Ουκρανία). Αυτά τα πληρώνουν οι λαοί με αίμα, με φτώχεια με τεράστιες επιπτώσεις όπως οι αγρότες από τα Ρώσικα αντίποινα στις κυρώσεις ΗΠΑ – ΕΕ, όπου η Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε αντί να διαχωρίσει τη θέση της. Ο λαός δεν έχει συμφέρον από εμπλοκή σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς.

Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ΔΕΝ είναι σύνθημα μας. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος.

Είτε η «ανάπτυξη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε η «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών» είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων.

Ζητούν την λαϊκή συναίνεση με ψευτο-υποσχέσεις και δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο για νέα προνόμια. Κέρδη και σφαγή του λαού, συμβαδίζουν. Κέρδη και λαϊκή ευημερία ΔΕΝ συμβαδίζουν.

Είναι κοροϊδία ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, θα ξαναγυρίσουμε στη κατάσταση πριν τη κρίση, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ότι περισσέψει από ένα κούρεμα του θα γεμίσει τα ταμεία των εργοδοτών όπως η μείωση φόρων και εισφορών τους, οι κρατικές επιδοτήσεις. Ο λαός μόνιμα στη φτώχεια για στήριξη όποιων επενδύσεων για ελάχιστες θέσεις δουλειάς. Όσο η οικονομία δουλεύει για τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ανεξάρτητα από κυβέρνηση, ο λαός δεν θα δει «άσπρη μέρα».

Ο λαός ΔΕΝ δοκίμασε ακόμα τη δύναμη του.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο. Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό. Προετοιμάζεις το χειρότερο. Οι αντίπαλοι δεν χορταίνουν θυσίες. Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Το μαρτυρούν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μην περιμένεις λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση αλλά με τους ίδιους άξονες πολιτικής.

Ασίγαστος, καθημερινός αγώνας για τα άμεσα πιεστικά προβλήματα. Για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Για το μισθό και το μεροκάματο, τις απολύσεις. Για ανθρώπινες συντάξεις. Για δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν σταματάνε τον κατήφορο.

Οι καθημερινοί αγώνες για επιμέρους βελτιώσεις ή παρεμπόδιση των χειρότερων για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στη κατάργηση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, να ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί τη αιτία του κακού στη ρίζα του :

Ούτε 1 Ευρώ για το χρέος που δεν χρωστά ο λαός μας. Μονομερής συνολική διαγραφή του.

Αποδέσμευση από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μνημονίων διαρκείας.

Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με ενότητα της εργατικής τάξης μας, με βάση τα ενιαία συμφέροντα της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στη καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος. Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων, Ε.Ε

Θα συγκρούεται με την εργοδοσία στο χώρο δουλειάς, στο κλάδο, στη περιοχή, στη κοινωνία. Θα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα της.

Θα απομονώνει παλιούς και νέους εργατοπατέρες που θέλουν να μας υποτάξουν στην εναλλαγή κυβερνήσεων, χωρίς να αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λύση ο «νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός» που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σαπισμένα υλικά του παλιού για να υποτάξει τους εργαζόμενους σε μια άλλη κυβέρνηση με την ίδια πολιτική.

Θα απομονώνει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που στέκεται «σούζα» μπροστά στην εργοδοσία, ψηφίζει τα προνόμια της, τρομοκρατεί όποιον εργάτη σηκώνει κεφάλι.

Θα αλλάζει συσχετισμούς, θα δυναμώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε συνδικάτο.

Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Με γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμό – αποφασιστικότητα στη πάλη.
Θα προσανατολίζει στο μοναδικό δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη λαϊκή ευημερία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νέων. ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά με λαϊκές επιτροπές. Κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα και όχι για τα συμφέροντα άλλων. Αυτή δίνει την αποτελεσματικότητα στους αγώνες.

Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε καθένα που έχει πρόβλημα, σε καθένα που σηκώνει κεφάλι.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 το απόγευμα, Πλατεία Αριστοτέλους' (Πηγή: Π.Α.ΜΕ)

Επίσης  η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ σημειώνει ότι «Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με μέτρα για το ασφαλιστικό, τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, περικοπές σε παιδεία, υγεία - πρόνοια, με πλήρη κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δραστικό περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, συμμετοχή της Ελλάδας στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις κ.α.
Καλούμε όλους να διατρανώσουν την αντίθεση τους με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση συμμετέχοντας μαζικά στη κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6/9/14 και ώρα 18:00 στην Πλ. Αριστοτέλους».

Τέλος, οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική καλούν σε συγκεντρώσεις για τον ίδιο μαχητικό σκοπό στα ακόλουθα σημεία  ως εξής:

Πηγή: 902.gr
Οι Λαϊκές Επιτροπές Δήμου Αθηναίων - Γαλατσίου, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου, στη πλατεία Συμιριώτη, στις 10:30 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Χαλανδρίου, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 10:30 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Βορείων Προαστίων, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, στις 10:30 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στις 10 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στην πλατεία Δαβάκη, στις 10 π.μ.
Οι Λαϊκές Επιτροπές Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Ελληνικού, στη Γούναρη και Κύπρου, στις 10:30 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, στην πλατεία ΗΣΑΠ, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Κορυδαλλού, στη πλατεία Δαβάκη, στις 11 π.μ.
Το Εργατικό Κέντρο και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρίου, στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Παιανίας - Κορωπίου, στη κεντρική πλατεία, στις 7 μ.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, στη Θηβών και Ιερά οδό, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, στο παλατάκι, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης, στην πλατεία Ηρώ, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού, στη κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, στην πλατεία Αγίου Βλάση, στις 11 π.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Άνω Λιοσίων, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.

Να είμαστε όλες/όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.