Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Καταγγελία του νέου αποτρόπαιου σφαγιασμού των συντάξεων

'Το νέο σφαγιασμό των συντάξεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
φωτό αρχείου
Προειδοποιεί ότι το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν μεγάλοι αγώνες στο συνταξιουχικό κίνημα και καλεί τα Σωματεία να είναι σε καθημερινή δράση δίπλα στους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο νέος αποτρόπαιος σφαγιασμός των συντάξεων συνεχίστηκε και από το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο της «πρώτης φοράς αριστεράς» κυβέρνησης.

Καταρχήν, με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή των νόμων του δίδυμου Λομβέρδου – Κουτρουμάνη (νόμοι του 2010- 2012) που κατεβάζουν την κύρια σύνταξη από 486 σε 392,61 ευρώ, σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια. Και κατά δεύτερο, με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης με βάση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που αυξάνει τις εισφορές για την υγεία (έτσι λένε τώρα τη νέα ληστεία των συντάξεων μας), τόσο με αύξηση του ποσοστού επί της Κύριας σύνταξης αλλά και με το χαράτσι στις Επικουρικές. Με αυτό τον τρόπο όσο αφορά τις αυξημένες κρατήσεις για την υγεία οι συνταξιούχοι θα ληστευθούν κατά 700 εκατομ. το πρώτο χρόνο και 3,3 δις για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες μιας κυβέρνησης που την ψήφισε μια μερίδα του λαού επειδή θα … έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς!!! Αντ’ αυτού έγινε πιστός θεματοφύλακάς τους...


πηγή: 902.gr
Από πολύ νωρίς είχαμε στρέψει την προσοχή των συνταξιούχων πάνω στα προβλήματα τους και τους καλούσαμε, όπως κάνουμε και τώρα, να μην επιλέγουν χαλίφη στη θέση νέου χαλίφη που θα μας πάρει το κεφάλι.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλους αυτούς που την αντιμνημονιακή ρητορεία τους προεκλογικά την μετατρέπουν σε αποφάσεις που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου - ΕΕ.

Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν μεγάλοι αγώνες στο συνταξιουχικό κίνημα. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προετοιμάζουν τα Σωματεία της δύναμης τους για το σκοπό αυτό και καλούν όλους τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επιφυλακή. Τα Σωματεία να είναι σε καθημερινή δράση δίπλα στους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους.

Η Ομοσπονδία μας συντάσσεται με αυτό και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και μπορούμε να το κάνουμε».  (Πηγή: 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.