Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ για το νέο χαράτσι στις συντάξεις

'Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ αναφέρει: «Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ο πρώην πρωθυπουργός της "πρώτης φορά αριστεράς" αποκάλυψε τους λόγους που επιβλήθηκε το νέο χαράτσι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας τις οποίες μειώνει ακόμα περισσότερο. Κατά τον κ. Τσίπρα αυτό έγινε γιατί "ήταν αναγκαίο το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου η κυβέρνηση να καταργήσει το 5ευρω", όπως δήλωσε.

Φαίνονται λοιπόν καθαρά οι δυο στόχοι αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αφ’ ενός να εφαρμόσει ένα "ισοδύναμο» στους πολύπαθους και λεηλατημένους συνταξιούχους και μόνο σ’ αυτούς που είναι ένα μεγάλο κομμάτι του φτωχοποιημένου από τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαού και ενώ έχουν ανάγκη κοινωνικής φροντίδας και οικονομικής βοήθειας τους πετά στον Καιάδα της ανέχειας και όποιος αντέξει.


Αφ’ ετέρου κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό!!!

Αυτές ήταν οι μέρες και τα έργα μιας κυβέρνησης που έσπειρε την "ελπίδα" σε ένα τμήμα του λαού και αυτό τώρα θερίζει την απογοήτευση…

Καταδικάζουμε αυτές τις πολιτικές και τις προσπάθειες στο σύνολό τους. Οι συνταξιούχοι πολλά τράβηξαν από το λεγόμενο παλιό και το νέο. Όμως δεν φτάνουν μόνο οι αγώνες μας, που πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, πρέπει το κίνημά μας να έχει και πολιτική προοπτική.

Κάθε "κατεργάρης" πρέπει να πάει στον πάγκο του και να στηρίξουμε δυνάμεις που τους είδαμε πλάι μας στην καθημερινή μας πάλη για να καταργηθούν τα μνημόνια, να αποκατασταθούν οι συντάξεις, να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα Ταμεία, τα δώρα μας κ.ο.κ.

Οι επιλογές μας πρέπει να είναι τέτοιες που να έχουν προοπτική επιτυχίας μακριά από ευρωμονόδρομους και ψεύτικα διλήμματα. Μπορούμε και αυτό πρέπει να κάνουμε». ' (Πηγή:  902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.