Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διεκδίκηση ΔΩΡΕΑΝ Μετακίνησης Ανέργων με τα ΜΜΜ 18/4/2013

Η Επιτροπή Αγώνα και η Επιτροπή Ανέργων Αργυρούπολης-Ελληνικού συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΔΣ και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. & Γραφείων Αθήνας στο Υπουργείο Μεταφορών στις 18 Απρίλη 2013 και ώρα 10 το πρωϊ (σημείο συνάντησης; Μετρό Εθνική Άμυνα, έξοδος προς Υπουργείο Μεταφορών)  ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση όλων των κατηγοριών (επιδοτούμενων ή μη) ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία και άνευ προϋποθέσεων.

Η  ανεργία μαστίζει σήμερα την Ελλάδα με επίσημο ποσοστό τον  Ιανουάριο του 2013 να φτάνει το 27,2%.   Εφόσον ληφθεί υπόψη η τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης, από τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών,  έως και την υπέρογκη φορολογία, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη  να υποστηριχθούν οι άνεργοι στις μετακινήσεις τους, όχι μόνο για την διευκόλυνσή τους στην εύρεση εργασίας  αλλά και για τις άλλες ανάγκες τους που συνδέονται με τις κοινωνικές υποχρεώσεις τους.  Το κόστος μιας μετακίνησης σήμερα  στην Αθήνα κυμαίνεται μεταξύ 2,40- 2,80 ευρώ, ποσό δυσανάλογα υπέρογκο συγκρινόμενο με το πενιχρό επίδομα ανεργίας, για όσους το δικαιούνται και αποτρεπτικό για όσους είναι χωρίς ακόμα και αυτό!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ να λάβουμε μέρος στην κινητοποίηση στις 18 του Απρίλη για να διεκδικήσουμε το αναυθαίρετο δικαίωμα μας στην ελεύθερη μετακίνηση. 
Ακολουθεί το κάλεσμα του Σωματείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.