Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για την κινητοποίηση στο Υπ. Μεταφορών για Δωρεάν Μετακίνηση ανέργων με τα ΜΜΜ

Πραγματοποιήθηκε στις 18/4/2013 κινητοποίηση στο Υπουργείο Μεταφορών με αίτημα την δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την πρωτοβουλία της δυναμικής παρέμβασης είχε η Επιτροπή Ανέργων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας μαζί με το Δ.Σ. ενώ συμμετείχαν το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Λογιστών Αθήνας, οι Λαϊκές Επιτροπές Αργυρούπολης-Ελληνικού, Καλλιθέας,  5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας, το Συντονιστικό Εργαζομένων μέσω ΜΚΟ και η ΟΓΕ.  

Η προσυγκέντρωση των φορέων έγινε στο Μετρό Εθνική Άμυνα όπου ξεδιπλώθηκε πανό με το σύνθημα  «Απαιτούμε την δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.

18/4/2013, κινητοποίηση Επιτροπής Ανέργων Συνδέσμου Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας & φορέων

Κατόπιν συντεταγμένα κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών όπου τριμελής αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος παρότι θεώρησε ότι είναι δίκαιο το αίτημα  απέφυγε να δεσμευτεί με το πρόσχημα πως η τρόικα θα αντιδράσει. Δεν υπήρξε δέσμευση του ΓΓ ούτε και στο αίτημα να μην επιβάλλονται πρόστιμα για όσους ανέργους δεν διαθέτουν εισιτήριο.
Τέλος κατατέθηκε από τους συγκεντρωμένους το παρακάτω Ψήφισμα...Ο αγώνας συνεχίζεται!

Εκτενές ρεπορτάζ και φωτό δημοσίευσε ο 902.gr  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/14713/sygkentrosi-logiston-idiotikon-ypallilon-gia-dorean-metafora-gia-oloys#/3 καθώς και άλλα ΜΜΕ που κάλυψαν την παρέμβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.