Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας!

Η Κυριακή είναι Αργία! ΟΧΙ στην κατάργησή της απαιτούν σε κοινή ανακοίνωση τους, μετά και την σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Ιούλη, τα σωματεία στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες  και οι ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, ενάντια στο αίτημα των πολυεθνικών για να είναι η Κυριακή μια ακόμα εργάσιμη ημέρα. Δείτε δηλώσεις από την συνέντευξη τύπου:
Με διαδηλώσεις την Τρίτη 23 Ιούλη, ημέρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φέρνει το νομοσχέδιο στην Βουλή για την οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σ'όλη την χώρα, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους και το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη ζωή που δεν θα είναι υποταγμένη στα κέρδη των πολυεθνικών.

'Τα σωματεία και  οι ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων διεκδικούν:
ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και σταθερό ωράριο.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.'
Πηγή:902.gr
Στην Αττική, η συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, μαζί με τις ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, έχει προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ., στην Ομόνοια. Την ίδια μέρα, πικετοφορίες και εξορμήσεις οργανώνουν τα σωματεία του Εμπορίου μαζί με το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Συγκέντρωση στις 23/7/2013 διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη, στις 8 μ.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. (για περισσότερες πληροφορίες δες:  902.gr)

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑΜΑ ΣΕ ΧΑΡΑΜΑ, 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.