Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

'Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις'! Νεκρός άνεργος νέος για ένα εισιτήριο ΜΜΜ αξίας 1.20 ευρώ!

Ένα 19χρονο άνεργο παιδί από το Περιστέρι άφησε την τελευταία του πνοή μετά το salto mortale (υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες) κατά την διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στην τελευταία διαδρομή του τρόλεϊ της σύντομης ζωής του. 

Η Επιτροπή Ανέργων της Επιτροπής Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού, η οποία έχει συμμετάσχει ενεργά στους αγώνες για δωρεάν μετακίνηση ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις παραστάσεις στο Υπουργείο Μεταφορών (δες posts: http://agwnastanotia.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html  & http://agwnastanotia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_20.html ) εκφράζει αρχικά τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και παράλληλα στιγματίζει την πολιτική που οδηγεί στην βαρβαρότητα και κατακρεούργηση των δικαιωμάτων και της ίδιας της ζωής των λαϊκών στρωμάτων στα δύσβατα χρόνια της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι αγώνες ανέργων και εργαζομένων για μια ανθρώπινη  ζωή θα πρέπει να συνεχιστούν και στην μνήμη και αυτού του νέου ανθρώπου που 'έφυγε' από τη ζωή για ένα εισιτήριο των 1, 20 Ευρώ.

Ακολουθεί  και η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χθες έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χθεσινού περιστατικού φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το που οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης ιδιαίτερα για τους άνεργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.
Η απάντηση της εργατικής τάξης δε μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους – κανένας μόνος του στην κρίση». (Πηγή: 902.gr Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου για τον άδικο χαμό 19χρονου σε έλεγχο εισιτηρίων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.