Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 1 Απρίλη, ώρα 7μμ στην Ομόνοια για τη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ

από συλλαλητήριο ΠΑΜΕ για πολυνονομοσχέδιο, Ομόνοια, 30/3/2014  (πηγή: 902.gr)
Όλες/Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την 1η Απρίλη στις 7μμ  για να διαδηλώσουμε ενάντια στην σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ. Λέμε ΟΧΙ στον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώθηκε και πάλι με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.  Το ΠΑΜΕ παρακάτω εκφράζει την καταδίκη του με σημερινή ανακοίνωση του.

'Στα  γραφεία του ΠΑΜΕ θυροκολλήθηκε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεχτη.

Η μετατροπή πλατείων και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και «υγειονομικές ζώνες» δεν πρόκειται να γλυτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν’ απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο Τρίτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα' (Πηγή: ΠΑΜΕ)

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση του (21/3/2014) για την συνάντηση του ΕΚΟΦΙΝ αναφέρει :
'To ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση την Τρίτη, 1 Απρίλη, στις 7μμ στην Ομόνοια.

 Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

 Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

 Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

 Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για τον χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.

 Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.' (Πηγή: ΠΑΜΕ)

Οι προσυγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου την 1η Απρίλη έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. ως εξής:

Στην Κάνιγγος, Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Κεντρικού Τομέα, Λαυρεωτικής, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ

Στην πλ. Βάθης, Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Δυτικού Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Θριασίου - Μεγάρων, Βόρειου Τομέα.

Στην πλ. Εθνικής Αντίστασης  (πλ. Κοτζιά), Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων, Νοτίου Τομέα και Πειραιά.

Στα Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.