Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΟΓΕ, εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,7/3/2014, Προπύλαια, Αθήνα
'Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7/3/2014 από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ με σύνθημα «Έξω από την ΕΕ με τον πλούτο στα χέρια του λαού. Αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών» με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη.

Στην Αθήνα εργαζόμενες από κάθε κλάδο, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες ένωσαν τη φωνή τους μαζί με τους άντρες τονίζοντας ότι είναι μονόδρομος σήμερα ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και από εκεί πορεύτηκαν στα γραφεία της ΕΕ, όπου συμβολικά έκαψαν μια σημαία της Ένωσης. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.(Δείτε εδώ την δήλωση http://www.902.gr/node/38887)

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας η Ελένη Μενεγάκη, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. (Δείτε εδώ το video https://www.youtube.com/watch?v=_zg03x7n4WE&feature=youtu.be)

Η 8η του Μάρτη είναι μέρα διεκδίκησης για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων τόνισε. Κάλεσε τις γυναίκες να σπάσουν τη μοιρολατρία, το φόβο, την απογοήτευση. Να γκρεμίσουν αυταπάτες ότι ο συμβιβασμός και η υποχώρηση μπορούν να φρενάρουν την αχόρταγη δίψα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας για να διασφαλίζουν και να αβγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η Ελ. Μενεγάκη υπογράμμισε ότι: «Η ανάπτυξη που υπόσχεται η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η παραγωγική ανασυγκρότηση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση είναι η ίδια που οδήγησε στην κρίση. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και είναι το ίδιο αποκρουστική όσο και η κρίση της, γιατί αυτή θα πατάει πάνω στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας». Σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ΕΕ. Υπηρετεί τα μονοπώλια, εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητά τους και στο βωμό αυτής θυσιάζονται τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Η Ελ. Μενεγάκη τόνισε ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να χτίσουμε την Κοινωνική Συμμαχία, να παλέψουμε για μια κοινωνία που στο επίκεντρό της θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι σύγχρονες ανάγκες του. Για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τα δεσμά του εκμεταλλευτικού συστήματος που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μια κοινωνία, όπου κουμάντο θα κάνουμε εμείς που παράγουμε τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που σήμερα ζουν σε βάρος μας».

Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας και κατήγγειλε τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τις ωμές και απροκάλυπτες επεμβάσεις τους στα εσωτερικά της Ουκρανίας και σε βάρος του ουκρανικού λαού. (Διαβάστε στα συνημμένα όλη την ομιλία)

Στο χαιρετισμό της η Χριστίνα Σκαλούμπακα, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ τόνισε ότι η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να ματώνουν από τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. (Δείτε εδώ το video https://www.youtube.com/watch?v=OHJ6ihE3SQU&feature=youtu.be)

Σημείωσε ότι τη φετινή 8η Μάρτη βροντοφωνάζουμε «έξω από την ΕΕ και με τον πλούτο στα χέρια του λαού, οι γυναίκες αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας». Η Χρ. Σκαλούμπακα τόνισε: «Η ΟΓΕ απευθύνεται σε σένα γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, σε σένα εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη, σε σένα φτωχή αγρότισσα, σε σένα νέα γυναίκα, φοιτήτρια ή σπουδάστρια των σχολών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, σε σένα νέα μητέρα. Σε καλούμε να σπάσουμε μαζί τις αλυσίδες του φόβου και να διεκδικήσουμε μαζί όλα αυτά που μας ανήκουν και σήμερα μας τα στερούν. Η λύση για όλες μας βρίσκεται στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα που μας καταδυναστεύουν. Η λύση βρίσκεται στους αγώνες και την κοινή δράση μας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ. Αντίπαλος μας είναι όποιος κερδίζει από τον ιδρώτα μας και νέμεται τον πλούτο που ο λαός παράγει. Για αυτό παλεύουμε ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια». ' Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.